Un medic din Motru s-a aruncat de la etaj împinsă de „voci“

Şoc în lumea medicală din Gorj. O tânără de 29 din Motru, medic rezident la Târgu Jiu şi Craiova, a ajuns în stare gravă la un spital din Bucureşti după ce s-a aruncat de la etaj. Familia povesteşte lucruri cutremurătoare despre Eugenia Nicolae. Mai mult, vecinii au versiunea lor, deloc de neglijat.

Spun că tânăra făcea parte dintr-o sectă, iar membrii acesteia ar fi împins-o la moarte.

Eugenia Nicolae are 29 de ani şi este din Motru. Ea este medic de familie rezident la Târgu-Jiu şi la Craiova. Nu era căsătorită şi ducea un trai decent. Familia medicului spune că acesta avea gânduri sinucigaşe. „A mai vrut să se omoare. Voia să se arunce şi în Dâmboviţa atunci când era în facultate. Parcă diavolul o împingea să facă asta. Avea credinţă în Dumnezeu şi de fiecare dată a scăpat cu viaţă. Tot timpul povestea după ce încerca să se omoare că cineva parcă o împingea să facă asta. Şi acum tot la fel i s-a întâmplat. Nu avea probleme, doar acest lucru o urmărea mereu, vocea acea care îi spunea să se omoare”, spune Mircea Andrei. unchiul fetei. 

Un alt unchi al medicului rezident susţine că tânăra a avut o boală psihică încă din timpul facultăţii. Această afecţiune i s-a declanşat după ce a avut o restanţă la facultate. „În anul şase de facultate a avut o restanţă şi atunci a făcut o boală psihică. Zicea atunci că nu a luat licenţa, dar ea de fapt nici nu intrase în licenţă. A fost internată în spital şi aici şi la Timişoara a luat tratament şi atunci s-a vindecat oarecum. Apoi a reluat facultatea şi-a luat examenele şi acum este medic rezident”, spune un alt unchi al tinerei. 

„Este la o sectă din asta religioasă“

Ion Petriţa, unul dintre vecinii tinerei care s-a aruncat de la etajul doi, spune că aceasta nu se înţelegea bine cu nici un locatar din bloc, ieri nimeni nedorind să discute despre situaţia acesteia, datorită „ciudăţeniilor” pe care le manifesta Diana Eugenia Nicolae. „Nu vorbea domnule cu nimeni pe aici, stătea izolată în apartamentul ei, cu un unchi, este şi de la o sectă din asta religioasă, am înţeles că s-a găsit şi un mesaj pe telefonul ei prin care nişte prieteni o îndemnau să se sinucidă ca să îşi găsească salvarea. Le recunoaşteţi apartamentul foarte uşor pentru că de 20 de ani ei nu au schimbat nici măcar tocăria, nu au dat odată cu vopsea, nu au nici paturi, dorm pe jos. Nu vreau să spun mai multe pentru că sunt vai de ei. Nu schimbau două vorbe cu noi, iar dacă ei erau aşa de retraşi nici noi ceilalţi nu ne-am băgat în seamă cu ei”, spune bărbatul.

REGRET

Situaţia în care a ajuns tânărul medic rezident a fost regretată ieri şi de către şeful medicilor de familie, Mihail Moisescu. Acesta spune că nu o cunoştea pe tânăra cu tentativa de suicid. „Nu ştiu exact acum ce şi de ce a făcut, probabil a avut o decepţie, o problemă ceva. În mod normal ar fi trebuit s-o depăşească pentru că şi noi facem nişte fişe medicale, evaluări psihologice”, menţionează medicul.

TRANSFER

Pentru că starea de sănătatea a medicului a început să se înrăutăţească, cadrele medicale de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu au decis să o transfere la Bucureşti. „Este policontizionată, iar în urma rezultatelor de la tomograf am decis să o transferăm la Bucureşti, pentru că starea ei este una gravă”, spune Maddy Huzu, medic UPU.

„Eu nu am fost acasă. Eram cu soţia la ţară. Ea a fost singură când s-a aruncat de la etaj. Nu avea nicio problemă. Luase toate examenele, era medic, câştiga şi cam 800 de lei pe lună. Nu avea iubit dar avea o viaţă liniştită”

 Ion Nicolae, tatăl fetei

Nu vorbea domnule cu nimeni pe aici, stătea izolată în apartamentul ei, cu un unchi, este şi de la o sectă din asta religioasă, am înţeles că s-a găsit şi un mesaj pe telefonul ei prin care nişte prieteni o îndemnau să se sinucidă ca să îşi găsească salvarea.

Ion Petriţa, vecin

Galerie foto



Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: