Romii negociază mai bine decât primăria. Chiria pentru Coleus, la jumătate!

Problema Coleusului a fost rezolvată pentru o perioadă de șase luni, susține liderul romilor, Nelu Pavel. Primăria a reziliat contractul, pentru că actualul primar Marcel Romanescu nu a fost de acord cu chiria uriașă de 17.850 lei pentru o hală dărăpănată. Romii au închiriat pe banii lor, pentru o sumă la jumătate decât plătea primăria.

Coleus este denumirea tradițională a târgului de haine vechi din Târgu Jiu. Doar în ultimii trei ani Primăria Târgu Jiu a cheltuit peste 260.000 de euro chirie pentru acest spațiu, încasând din taxa de intrare de 20 de ori mai puțin.

Romii au protestat în stradă atunci când primăria a anunțat că reziliază contractul, dar nu au rezolvat nimic. Nelu Pavel a spus că organizațiile romilor au închiriat hala pe banii lor, până la găsirea unei soluții. „Nu e siguranță pentru viitor, dar momentan am stabilit cu administratorii firmei și cu primăria pentru șase luni. Ne-am asumat noi, liderii de la organizațiile romilor, și am făcut un acord cu proprietarul pentru șase luni”, a spus liderul romilor la Radio Infinit.

Primăria va sprijini demersul lăsând acolo camerele video și ce mai avea la Coleus, dar nu și financiar. Nelu Pavel nu a vrut să spună ce sumă plătesc organizațiile de romi, admițând doar că este vorba de mai puțin de zece mii de lei pe lună. „Nu vreau să spun cât, că după aia vine altcineva și închiriază. Important este că ne-am înțeles și avem un acord scris pentru șase luni”, a spus Nelu Pavel la Radio Infinit.

Hala în care funcționează târgul Coleus a fost închiriată de primărie de la CombGorj SA, o societate la care acțiunile sunt deținute în parte de Asociația Salariaților, în parte de diverse persoane fizice și juridice. 

Vizualizări: 1,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: