Primarul din Bălănești, obiectiv surprinzător în 2018

Primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan, este mulțumit de anul 2017, dar speră mult mai mult de la anul viitor. După ani în care a pus pe primul loc reabilitarea drumurilor și lucrările de infrastructură, pentru 2018 și-a propus un obiectiv de suflet.

Interesant este că, după un an 2017 cu investiții în drumuri și canalizări, principalul obiectiv al lui Pungan pentru anul viitor este de altă natură: „Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem în 2018 este reabilitarea casei memoriale Ion Popescu Voitești. Am promisiunea președintelui Consiliului Județean Gorj că vom găsi sursa de finanțare. În prezent clădirea este într-o stare avansată de degradare. Ion Popescu Voitești a fost un mare geolog al României și consider că merită să îi cinstim memoria”, a spus Pungan la un post de televiziune. Acesta speră ca și o stradă din Târgu Jiu să primească în 2018 numele marelui geolog.

Ovidiu Pungan a făcut și un bilanț al principalelor realizări din 2017: „Am continuat lucrările la reabilitarea podului de la Ohaba, de peste râul Amaradia, care este realizat în proporție de peste 80%, lucrările la sistemul de canalizare pe cei aproape 11 kilometri în satele componente, care este realizat 90%, am făcut recepția la drumul comunal DC 6 Bosta – Mușetești, care este un drum de interes local de legătură foarte important”.

Ca lucrări în derulare, primarul Pungan a vorbit despre două proiecte realizate pe fonduri europene: reabilitarea căminului cultural din satul Glodeni și reabilitarea drumurilor de interes local din comuna Bălănești. Pungan mai speră la reabilitarea unei școli vechi, unde să facă un centru multifuncțional pentru bătrânii din localitate,  dar și un spațiu pentru copii.

Vizualizări: 2,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: