Roşca explică de ce nu a semnat declaraţia de confidenţialitate

Liderul sindical de la cariera Roșiuța i-a declarat război sindicalistului Constantin Crețan. Nu îl vrea la masa negocierilor care se poartă zilele acestea cu administraţia, și cu atât mai puțin vrea ca acesta să intre în posesia unor documente confidenţiale despre societate.

Cei din administrație le-au cerut sindicaliștilor să semneze o declarație de confidenţialitate însă o parte nu au semnat. Nici Roșca nu a semnat. "Nu o să semnez nicio declaraţie de confidenţialitate până când statutul tuturor celor care vor sta la masa negocierilor nu va fi unul just, corect și legal. S-a cerut pentru partea de date care au caracter confidențial la nivelul complexului. Date de buget, date care privesc producţia, cantitatea, politica CEO, pentru că vedeți, suntem într-o piață de energie unde avem concurență și dacă cunoaștem aceste date ale concurenților știm să ne poziționăm mult mai bine. Aceste au caracter confidențial și nu e normal să intre în posesia unor oameni cu statutul de pensionari. Vedeți cine are statut de pensionar și încalcă legea 62, mai ales articolul 8. Domnul Crețan. Este un om care statutul pensionarului reglementează cu totul altceva în țara românească și le permite o asociere, dar în alt cadru, nu sindical, iar aici dânsul este lider de sindicat pe viață ciugulind câte un membru de ici-colo care din punctul meu de vedere este o ilegalitate", a declarat Nelu Roșca.
Sindicalistul spune că liderul Sindicatului Lignitul Oltenia face ilegalități. "Dânsul folosește și statute de funcții gen vicepreședinte al Univers, vicepreședinte și președinte al Federației Muncii, ori legea 62 interzice să facă parte din două organizații de același nivel, în acelaș timp", a mai spus Roșca.

Vizualizări: 1,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: