Liderii FNME vor să trimită şefii ţării în şomaj

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), care va organiza pe 11 aprilie un marş de protest de la Gorj la Bucureşti, cere trimiterea în şomaj a parlamentarilor, premierului şi preşedintelui ţării. Sindicaliştii FNME spun că nu au nevoie de autorizări şi avize speciale pentru acest marş spre Capitală, despre care spun că va fi unul paşnic.

FNME a susţinut într-un comunicat că închiderea CE Oltenia ar echivala, într-o altă sferă, cu desfiinţarea Academiei Române sau scoaterea limbii române din școli. Sindicaliștii din FNME sunt de părere că mai-marii de la București nu fac nimic pentru bunăstarea cetățenilor. Mai mult, au transmis guvernanților că, în loc să disponibilizeze din clasa muncitoare, mai bine să fie trimită în șomaj parlamentarii, premierul... chiar și președintele. "Intrarea în șomaj a tuturor celor care nu fac nimic pentru cetățenii României, pentru că dincolo de potențiala pierdere a locului de muncă a mii de energeticieni și mineri, asta duce și la creșterea permanentă a prețului facturii dumnealor la energie. Și vedeți ce se întâmplă cu facturile în ultimii ani", a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele FNME.
Organizatorii marșului spun că nu au nevoie de avize sau autorizări speciale pentru această deplasare pe jos până la București. "Știu că trebuie informați Poliția Rutieră și eventual Jandarmeria. Acelea le vom depune. Este o deplasare pașnică, a unui grup organizat, nu este o adunare publică. S-au mai făcut chestiuni din acestea în România, nu la dimensiunea aceasta pentru că nu au fost astfel de probleme. Pentru că, din păcate, se pune în pericol sistemul energetic național. Se pune în pericol buzunarul românilor prin ceea ce vor să facă guvernanții", a explicat Dumitru Pârvulescu, președinte FNME

Marciuc: FNME e în campanie!
FNME este în campanie electorală, cel puțin asta crede liderul Federației Univers, Adrian Marciuc. "Fiecare spune ceva. Noi spunem ceva, Universul spune ceva, bănuiesc că în următoare trebuie să avem un punct comun pentru binele salariaților. Nu știu, cred că au intrat în campanie electorală cei de la FNME. Nu știu pe cine susțin, cred că au și ei... pe cine va câștiga, bănuiesc", a comentat Adrian Marciuc, prim-vicepreședintele Federației Univers.
Alți lideri din Federația Univers vorbesc de proteste în masă ale organizației sindicale. "Noi, dacă facem acțiune, facem o acțiune de amploare la București. Ne vom deplasa cu autocarele. Nu putem să spunem că mergem pe jos, că nu ne va da nimeni autorizație să blocăm drumurile. Deocamdată nu am stabilit nimic, așteptăm să vedem programul și după aceea vom lua o decizie", a comentat Eugen Iovan, președintele Sindicatului Energia Turceni și vicepreședinte interimar la Federația Univers.
Mii de mineri și energeticieni vor sta toată primăvara în șomaj tehnic, iar circa 2000 ar putea fi concediați la începutul verii.

Vizualizări: 1,513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: