Rovinari: Bloc transformat în cămin pentru bătrâni  

Un bloc de locuințe sociale din Rovinari ar putea deveni centru pentru bătrâni. Primarul Robert Filip spune că imobilul se află într-o stare deplorabilă, fiind nevoie de o investiție de peste un milion de lei pentru reabilitarea lui.

Un bloc de locuințe sociale din Rovinari ar putea deveni centru pentru persoanele vârstnice, dacă aleșii locali vor fi de acord cu acest lucru. Proiectul a fost depus deja spre finanțare, autoritățile locale așteptând un răspuns săptămânile acestea. „Este un bloc care ține de primărie, este reabilitat doar pe parter și arată groaznic. Am zis să găsim o finanțare ca să putem face un centru de bătrâni, că sunt și cereri în sensul acesta, și plus de asta există finanțare și ar fi păcat să nu depunem proiectul. În momentul de față locuiesc doar trei familii acolo. În total, blocul are undeva la 20 de camere”, a spus Robert Filip, primarul din Rovinari.

Investiție de peste un milion de lei

Primarul ALDE, Robert Filip, spune că în Rovinari sunt foarte mulți bătrâni singuri, care nu se mai pot întreține. „Avem solicitări și de la bătrâni și sunt și foarte mulți oameni care locuiesc singuri în garsoniere, apartamente și dintr-o pensie este foarte greu de întreținut și trăit zi de zi. Proiectul a fost deja depus, așteptăm să vedem dacă primim sau nu finanțare. Investiția se ridică la peste un milion de lei. Blocul nu a fost modernizat niciodată, utilități are. Singura problemă este sistemul energetic, să fie îmbrăcat în polistiren, geamuri. Săptămânile astea vom primi răspunsul cu privire la finanțare”, a spus Robert Filip, primarul din Rovinari.

Vizualizări: 4,374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: