Rudolph Giuliani a recunoscut că a primit bani pentru a scrie scrisoarea către Iohannis

Rudolph Giuliani recunoaște că a fost plătit pentru a-i trimite o scrisoare președintelui României, scriu jurnaliștii de la Politico.eu.
În acea epistolă, fostul primar al New York-ului vorbea despre presupuse excese ale Direcției Naționale Anticorupție de la București și îndemna la amnistie.

Giuliani nu a spus cu cât a fost plătit pentru scrisoare de firma de consultanță din Statele Unite condusă de un fost director FBI și nici cine ar fi comandat-o. 

Astfel, la aproape o săptămână după ce a trimis o scrisoare liderilor de la București, care a provocat reacții dure la nivel înalt, Rudolph Giuliani a recunoscut pentru jurnaliștii de la politico.eu că a fost plătit să scrie acele rânduri de o firmă de consultanță și lobby politic de peste ocean.

Fost primar al New York-ului, Giuliani îndemna autoritățile la amnistie pentru cei acuzați și condamnați în urma așa-ziselor excese ale DNA. Acum, susține că scrisoarea s-a bazat pe un raport pe care l-a consultat, realizat de fostul director FBI, Louis Freeh, care conduce firma de consultanță Freeh Group International Solutions.

În schimb, Departamentul de Stat de la Washington a precizat: ”Guvernul SUA nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetăţeni americani. Urmărim cu atenţie schimbările la codurile penale şi de procedură penală şi ne menţinem îngrijorarea că mai multe dintre ele pot împiedica cooperarea internaţională în domeniul aplicării legii şi pot afecta negativ lupta împotriva unei serii de infracţiuni.”

Jurnaliștii de la Politico.eu mai notează că același Louis Freeh - fondatorul Freeh Group, firma care l-ar fi plătit pe Giuliani - a fost angajat, în 2017, avocat al omului de afaceri român Puiu Popoviciu.

Sursa: Stirile Pro TV

Vizualizări: 987

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: