Rujan: Nu avem nici măcar o perspectivă pozitivă

Senatorul PSD Gorj, Cristinel Rujan, îl acuză pe premierul Florin Cîțu că le promite sume de bani baronilor din PNL, pentru a avea cale liberă spre câștigarea alegerilor la Congresul PNL din 25 septembrie.

Rujan a făcut apel către organele statului pentru a se lua măsuri în acest sens și să se autosesizeze. ”Este foarte clar că domnul prim ministru Cîțu este prea ocupat de lupta internă din PNL. Dorește să ocupe fotoliul de președinte și folosește banii publici ca instrument de influență, practic realizează un trafic de influență. Rog organele de anchetă să se sesizeze în acest caz, pentru că nu poate folosi banii publici și să le promită baronilor din PNL că le va susține proiectele. Acest lucru trebuie să fie făcut în plan rațional și pragmatic”, a spus Cristinel Rujan, în cadrul conferinței de presă susținută la sediul PSD Târgu Jiu.

Parlamentarul a vorbit și despre majorarea prețurilor la materialele de construcții.  Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii a semnalat creșteri semnificative la majoritatea materialelor de construcții: polistiren – plus de peste 50%, țeavă pvc – peste 25%, balast – 50%, nisip – 40%, bitum – peste 30% și oțel-beton peste 30%.

”Am sesizat cu privire la creșterea prețurilor la materialele de construcții. Sunt anumite influențe bizare venite din alte părți. Guvernul României nu este capabil să găsească soluții pentru echilibrare bugetară, apelează la tot felul de variante de lobii pe lângă retaileri importanți care măresc artificial unele prețuri și indirect astupă găurile făcute de acest guvern incapabil prin taxe pe valoare adăugată și impozitare suplimentară”, a mai declarat Rujan.

De asemenea, senatorul mai acuză faptul că au fost blocate programele de investiții. ”În acest moment, nu vin cu soluții pe niciun plan. Nici planul de restructurare al CEO nu este gata și nici Planul Național de Redresare și Reziliență nu este făcut așa cum trebuie. Nu avem nicio perspectivă pozitivă în perioada următoare. Toate proiectele promise spre finanțare nu se realizează. Fondurile europene sunt zero”, a mai afirmat parlamentarul social-democrat.

Vizualizări: 1,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: