Cine nu l-a vrut pe Romanescu primar?

Ludovic Orban a dat semne de apropiere duminică, la Târgu Jiu,față de primarul Marcel Romanescu, în ciuda unor neînțelegeri din trecut. Ba chiar l-a invitat să ia cuvântul la conferința județeană, sesizând faptul că organizatorii l-au omis.

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, îl susține pe Florin Cîțu la președinția PNL și a părut deranjat de această apropiere. Acesta a sugerat în cuvântul său că Orban nu l-a vrut pe Marcel Romanescu candidat la Târgu Jiu la alegerile de anul trecut. “A fost un alt moment extrem de important când unitatea și înțelepciunea noastră și-au spus cel mai tare cuvântul. Știți de ce? Pentru că mi s-a spus așa: găsești candidat la Târgu Jiu, altul decât Marcel Romanescu.Și nu am făcut-o, pentru că noi știm ce este cel mai bine pentru organizația de la Târgu Jiu și pentru organizația de la Gorj”, a spus Vîlceanu.

Marcel Romanescu a comentat acest aspect, amintind și că în 2016 nu a fost lăsat să candideze de organizația condusă de Vîlceanu, deși era cel mai bine plasat în sondaje. ”Este clar că în 2016 nu m-au vrut cei care conduceau destinele PNL și fostului PD. Sunt sigur că a fost o înțelegere făcută la București cu cei din Gorj. La alegerile de anul trecut, am înțeles că domnul Vîlceanu ar fi primit un mesaj de la Ludovic Orban că ar fi bine să își găsească candidat la Târgu Jiu. Sunt sigur că la experiența domnului Vîlceanu știa foarte bine că Primăria Târgu Jiu o câștiga tot Marcel Romanescu și de aceea mă bucur că a păstrat candidatul. Sincer, după ce i-am cerut demisia, nu mă așteptam ca Ludovic Orban să mă iubească atât de mult”, a declarat edilul.

Marcel Romanescu mai spune că nu s-a hotărât 100% pe cine va susține între Orban și Cîțu. ”Abia s-a constituit Biroul Permanent Județean și sunt convins că, în perioada imediat următoare, președintele Dan Vîlceanu va convoca un BPJ pentru a purta discuții în vederea alegerilor de pe data de 25 septembrie. Vom vedea exact la acea întâlnire. La modul cum evoluează lucrurile în acest moment, organizația județeană cred că-l va avea ca și opțiune pe Florin Cîțu la șefia PNL. Am avut discuții cu Dan Vîlceanu, dar și cu Ion Iordache. Opțiunile noastre individuale pot fi exprimate”, a spus Marcel Romanescu.

Vizualizări: 2,445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: