Primăriță cu acte în regulă

Tribunalul Gorj a validat marți, 13 iulie, mandatul de primar al liberalei Irina Cojocaru, la mai bine de două săptămâni de la alegerile de la Bumbești-Pițic. Și asta după ce instanța din Novaci nu a putut să o confirme în funcție din cauza unor documente privind cheltuielile din campanie care nu fuseseră încă publicate în Monitorul Oficial.

Atât primărița PNL, cât și BEC Bumbești-Pițic au contestat decizia Judecătoriei Novaci. „Admite apelurile. Schimbă încheierea în sensul că admite cererea formulată. Dispune validarea mandatului doamnei Cojocaru Irina, pentru funcția de primar al Comunei Bumbești-Pitic, candidat din partea Partidului National Liberal, declarat ales în urma alegerilor locale din data de 27.06.2021, organizate în Circumscripția nr. 24 Bumbești-Pițic, județul Gorj”, a hotărât marți Tribunalul Gorj.

Decizia este definitivă. Hotărârea va fi comunicată prefectului, secretarului general al comunei Bumbești-Pițic şi primarului al cărui mandat a fost validat.

Irina Cojocaru era primar interimar după ce fostul edil a ajuns în pușcărie, înainte de Paște, pentru fraude cu fonduri europene. Candidata PNL a câștigat detașat alegerile, obținând peste 50% din voturi.

Vizualizări: 8,892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: