S-a aflat cine a câștigat „Chefi la cuțite” 2022

Joi seară s-a încheiat sezonul 10 al emisiunii „Chefi la cuțite” 2022, ediția din acest an a celebrului show culinar fiind câștigată de reprezentanta în finală a lui chef Sorin Bontea. Florica Baboi, o maramureșancă stabilită la Paris, a fost surpriza serii și a câștigat premiul de 30000 de euro.

Finala show-ului culinar de la Antena 1 a fost incendiară, iar cei trei finaliști au avut ocazia să își aducă în echipă foști colegi care să îi ajute. Finaliștii din acest sezon, câte unul din fiecare echipă a celor trei chefi, au fost și aceștia o surpriză, mai ales în ceea ce o privește pe câștigătoarea din echipa Bontea, cea care a fost adusă în concurs mai târziu de o amuletă a lui chef Scărlătescu. Funaliștii au fost Adrian Stroe, cuțitul de aur al lui Cătălin Scărlătescu, Florica Baboi din echipa lui Sorin Bontea și Raluca Todea, și ea o surpriză neașteptată în finală, din echipa lui Florin Dumitrescu.

Florica Baboi a intrat mai târziu în competiția „Chefi la cuțite” 2022, după ce Chef Cătălin Scărlătescu a repartizat-o în echipa lui Chef Sorin Bontea. Juratul a avut posibilitatea să aducă patru concurenți noi în competiție cu amuleta „Cheamă 4 concurenți care nu au fost selectați în bootcamp și repartizează-i în echipe astfel încât să reveniți la numărul inițial de concurenți”.

Florica Baboi are 37 de ani și este bucătar și organizator de evenimente la Paris, mărturisind că drumul ei nu a fost ușor până a deschis propria afacere. „Vin din Țara Oașului. Am fost la Viena, apoi în Italia și ulterior la Paris. Am plecat la Viena în 2002, unde am muncit din greu în agricultură și câte 20 de ore pe zi, de la 3 dimineața la 11 seara, ca să câștig banii de mâncare și chirie. Soțul nu s-a regăsit, însă, deloc acolo, așa că am plecat în Italia, unde am muncit la curățenie. Apoi patronii pentru care lucram și-au deschis un restaurant cu fructe de mare. Așa am furat din meseria bucătarilor puțin câte puțin și am zis să încerc să fac asta. Ce au ei și eu n-am?! Am făcut o școală de bucătărie la Torino și, într-un final, am reușit să iau locul unui bucătar la restaurantul de fructe de mare a spus câștigătoarea la audiții. Pentru că nu câștiga suficient pentru o viață decentă Florica a avut curajul să ia viața de la capăt, alături de familia sa, în Franța. „Acolo am început să lucrez iar ca femeie de serviciu, pentru că nu știam limba franceză ca să mă angajez într-un restaurant. Dar nu era locul meu la curățenie, gândul meu tot la munca în bucătăria unui restaurant era. Soțul meu se opunea, însă, pentru că voia să stau acasă sâmbăta și duminica. Am făcut ce-a zis el, până la un moment dat, când m-am enervat. Eu sunt o fire bătăioasă, când vreau ceva, obțin. Dacă știu să fac altceva, de ce să stau aici? N-a fost deloc ușor, fiind măritată, cu copii, pentru că știm bine că bucătăria cere foarte multe sacrificii. Timp de doi ani, eu nu mi-am petrecut weekendurile cu familia. Dar după doar o lună la un restaurant francez, am ajuns șefa angajaților din bucătărie. Patronilor le-a plăcut foarte mult de mine. Am lucrat cinci ani acolo, apoi mi-am deschis propria afacere – firmă de catering și organizare de evenimente pentru comunitatea românilor din Paris”, a povestit Florica Baboi.

Când i s-a anunțat numele pentru finală, după semifinale, Flori a căzut în genunchi pentru că nu credea să fie ea finalista. Concurentei nu i-a venit să creadă nici că numele său se află pe farfuria aurie a câștigătorului concursului difuzat joi seară, atunci când Gina Pistol i-a înmânat-o.

Galerie foto



Vizualizări: 1,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: