S-a amânat pronunțarea în dosarul unui primar

Judecătorii au amânat pronunțarea in dosarul fostului primar din Albeni, Ionuț Stan. Noul termen este 22 aprilie.


Primarul comunei gorjene Albeni este sub control judiciar de mai multe luni, într-un dosar judecat pentru fapte de corupție. Este suspectat de ofițerii de la Direcția de Anticorupție, printre altele, că ar fi luat mită, ar fi făcut trafic de influență. Banii i-ar fi primit în schimbul unor angajări în instituția publică.

Judecătorii ar fi trebuit sa se pronunțe pe 1 aprilie, dar noul termen este 22 aprilie: “Stabileşte termen pentru deliberare, redactare şi pronunţare la data de 22.04.2024. Pronunţată prin punerea la dispoziţia procurorului şi părţilor prin mijlocirea grefei azi 01.04.2024”.


 El e acuzat de trafic de influență, luare de mită, divulgarea informațiilor secrete de serviciu, instigare la comiterea infracțiunii de divulgare a informațiilor secrete de serviciu. Mai precis, acesta e acuzat că a luat șpagă de la mai multe persoane pentru ca acestea să fie angajate în administrația locală.


Un bărbat a declarat ca a plătit trei mii de euro, 20 de litri de vin și șase luni de muncă la vila primarului pentru un post călduţ la stat. Banii i-ar fi dat pe marginea celui mai circulat drum național din Gorj. "A tras pe dreapta, am mers, i-am numărat cei 3.000 de euro personal, spunându-mi atunci că: Atâta timp cât eu o să fiu primar, tu nu o să ai probleme", ne-a spus asistentul medical, în urmă cu un an.

Vizualizări: 2,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: