S-a stins din viaţă gorjeanul rănit sub podul prăbuşit. „S-a dus frăţiorul meu scump”

Marian Roşca, gorjeanul rănit în urma prăbuşirii podului din apropiere de Genova, a decedat sâmbătă, într-un spital din Italia. Bărbatul de 36 de ani, din localitatea Curtişoara, fusese declarat iniţial mort, însă familia l-a descoperit în stare gravă, în comă, în spitalul San Martino. Sute de mesaje de condoleanţe curg pe pagina de facebook a gorjeanului plecat în Franţa, la muncă, pentru un trai mai bun.

Marian se afla marţi, 14 august, la volanul unui camion al unei firme de transport din Franţa când un pilon al podului Morandi a cedat, prăbuşindu-se la pământ. Declarat iniţial mort de către autorităţile italiene, Marian a fost găsit în spital, însă în stare destul de gravă, în comă de gradul IV. Medicii nu i-au dat prea multe şanse de supravieţuire. Avea mai multe fracturi şi un traumatism cranian care i-au cauzat în cele din urmă decesul.

„Cetăţeanul român rănit în urma prăbuşirii viaductului Morandi a încetat din viaţă în cursul acestei zile (n.r. sâmbătă). Decesul a fost notificat de către medici, atât familiei, cât şi reprezentanţilor Consulatului General al României la Torino aflaţi la spital. Reprezentanţii echipei consulare sunt în contact cu familia cetăţeanului român şi acordă asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi a certificatului de deces. Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate în aceste momente extrem de dificile”, a anunţat MAE, într-un comunicat de presă.

Marian Roşca plecase din România în Franţa, pentru un trai mai bun, în urmă cu câţiva ani. Avea o singură cursă lunară spre Italia, iar întâmplarea a fost ca ea să aibă loc chiar în ziua când s-a prăbuşit segmentul suspendat al Autostrăzii A10. Bilanţul morţilor în tragedia de la A10 a ajuns la 43. 

„Dumnezeu să te ierte, frăţiorul meu scump, acolo sus unde te ai dus. Dumnezeu să aibă grijă de tine şi să te ierte. Te iubesc şi nu te voi uita niciodată”, a anunţat Ioan, fratele lui Marian, pe o reţea de socializare. Tânărul este plâns de sute de prieteni, apropiaţi şi români plecaţi la muncă peste hotare, impresionaţi de drama gorjeanului. „Ce ghinion! Chiar am fost încrezător intr-o minune. Condoleanţe familiei, celor apropiaţi şi celor îndepărtaţi ca mine care au fost alături de Marian Roşca”, a scris un român.

Galerie foto


Vizualizări: 4,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: