Cum a aflat familia că Marian Roşca nu a murit

Momente cumplite pentru o familie din Bumbeşti Jiu, care a fost anunţată marţi că Marian Roşca a murit în tragicul accident din Italia, acolo unde un viaduct s-a prăbuşit şi au murit aproape 40 de oameni. Un membru al familiei a mers în Italia pentru identificare şi astfel a aflat că autorităţile italiene au făcut o confuzie. Bărbatul mort era în acelaşi camion cu Marian Roşca, gorjeanul fiind şi el grav rănit. Rudele l-au găsit în comă, la spital.

Sora lui Marian Roşca a povestit la România TV prin ce a trecut familia. „Au tot aşteptat să intre la morgă, au sunat la consulat şi au intrat la amiază. I-au dat voie să vadă, a intrat acolo la morgă şi nu era fratele meu. Era colegul care a fost cu el în camion. S-a făcut o greşeală din acte şi au trecut că e Roşca Marian. Au sunat din nou la consulat şi au plecat să îl caute la spital. L-au găsit în viaţă, dar e grav. Mai tragem o speranţă, sperăm să fie bine”, a spus Aurelia Roşca.

Tânăra spune că mulţi români din Italia s-au oferit să ajute familia. „Medicii i-ar fi indus coma să nu mai simtă dureri şi în jur de două săptămâni i-au dat ca să vedem cum evoluează. Noi ne-am gândit şi la fratele nostru, dar şi la mama că puteam să o pierdem şi pe ea la vestea asta. Aşteptam să vedem cum va fi cu fratele şi vom vedea, ne-au sunat foarte mulţi oameni din Italia, pe mine în special, oameni care sunt acolo avocaţi, jurişti şi s-au oferit să ne ajute, dar deocamdată stăm pe loc să vedem cum e starea lui, că asta e cel mai important, după aceea posibil să mergem şi mai departe”, a declarat Aurelia Roşca pentru postul de televiziune. 

Primarul localităţii, Constantin Bobaru, speră şi el că Marian Roşca se va face bine. „Familia se bucură, eu am vorbit cu sora lui ieri, înainte de a veni vestea asta, era la cimitir să-i caute loc de veci, era disperată, mai ales că mamei sale nici nu îi spuseseră că a murit. Acum se agaţă de o speranţă, să dea Dumnezeu să fie bine. Probabil autorităţile au găsit documente prin maşină, Dumnezeu ştie ce s-a întâmplat de a fost anunţat decesul. Normal că este o gafă, să dai o veste unei familii că este mort aparţinătorul şi de fapt să nu fie aşa, este o gafă, dar sunt şi circumstanţe atenuante în acest caz. Fratele lui este acolo, el a fost la morgă şi a văzut că nu este el, l-a găsit în spital”, a declarat Bobaru pentru Mediafax.

Vestea că Marian Roşca trăieşte a fost anunţată în ziua în care ar fi trebuit să îşi sărbătorească onomastica de Sfânta Maria.

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat că bărbatul este internat în comă profundă de gradul IV la o unitate medicală din Genova.

Vizualizări: 2,562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: