Rătăcit pe munți, găsit de jandarmii montani după 10 ore

Un vâlcean în vârstă de 28 de ani, din localitatea Vaideeni, s-a rătăcit miercuri, 15 august, în zona Vârfului Nedeia din Munții Căpățânii, aproape de granița dintre județele Gorj și Vâlcea.

Bărbatul a plecat pe munte în căutarea de ciuperci și nu a mai știut să se întoarcă. Acesta a fost găsit de jandarmii montani gorjeni după mai bine de 10 ore de căutări. Norocul vâlceanului a fost că a avut asupra sa telefonul mobil, drept pentru care a reușit să țină în permanență legătura cu cei care au plecat în căutarea lui.

”Trei jandarmi montani din Rânca au fost direcționați în zona indicată au ținut permanent legătura telefonic cu solicitantul, care se afla într-o zonă la limita de județe dintre Gorj și Vâlcea. După parcurgerea a aproximativ 100 kilometri și căutări pedestre pe teren greu accesibil, pe timp de noapte și la o distanță mare de zona unde persoana a menționat că s-a rătăcit, jandarmii montani l-au identificat în cursul zilei de astăzi (n.red. joi, 16 august), la ora 06.40”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.

Vâlceanul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acesta a fost transportat în localitatea Polovragi pentru a se deplasa spre domiciliu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,815

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: