S-au întors din străinătate să lucreze în minerit. „Salariul este mai mic, dar suntem aproape de familie”

Zeci de tineri care s-au angajat, de luna trecută, în carierele din Complexul Energetic Oltenia s-au întors din străinătate ca să îmbrace salopeta de miner. Au renunţat la job-uri mai bine plătite peste hotare doar să ştie că sunt mai aproape de familie. 

Din Anglia, Olanda, Italia sau Germania au revenit acasă mulţi tineri dornici de muncă. Deşi în afară aveau salarii mult mai bine, ei au renunţat la locul de muncă din străinătate doar ca să fie mai aproape de familie. „Eu am lucrat la o fabrică de termopane în străinătate, am lucrat şi în agricultură. Am vrut să vin acasă. Am renunţat la locul de muncă de acolo să ştiu că sunt aproape de copil, de soţie, de familie. Şi tatăl meu lucrează aici, se va pensiona în curând şi am vrut să lucrez şi eu aici, lângă casă”, a spus un tânăr lăcătuş mecanic într-un interviu pentru Antena 1. 

„Ne-au trebuit cam două săptămâni să ne obişnuim cu noul mediu de lucru, să învăţăm ce avem de făcut. Ştim deja ce trebuie să facem. Eu sunt maşinist aici. M-am întors din străinătate la rugămintea părinţilor. Au vrut să mă ştie mai aproape de casă. În afară, era mai greu. Munca era mai grea, munceam multe ore, oamenii erau mai răi. Aici oamenii sunt mai înţelegători. Ne facem treaba şi nu are nimeni nimic cu noi. Sunt condiţii dificile, dar îmi place să ştiu că lucrez aproape de familie şi seara merg acasă, nu printre străini”, ne-a spus un alt tânăr angajat în companie. 

Contractele de muncă ale noilor angajaţi sunt valabile până pe 31 decembrie 2022. „Noii angajaţi au fost instruiţi, ştiu ce au de făcut. Au început deja activitatea şi cerere de angajare încă există. Sunt tineri veniţi din străinătate, care au pregătirea necesară şi care s-au angajat în companie”, a declarat Florentin Gherghescu, directorul Diviziei Miniere din cadrul CE Oltenia.

Vizualizări: 4,012

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: