DSP Gorj: Activitățile sportive cu mai mult de 3 persoane, interzise

Activitățile sportive de echipă în aer liber sunt și acum interzise de autorități. Astfel, sporturile de agrement cu mai mult de 3 persoane nu se pot desfășura. Acest lucru a fost anunțat de către Direcția de Sănătate Publică Gorj, printr-un comunicat de presă.

“(...) începând cu data de 1.06.2020 se permite organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătăţii (...) privind condiţiile necesare a fi respectate de către sportivii profesionişti, sportivii de performanţă şi/sau legitimaţi în vederea reluării competiţiilor sportive organizate în aer liber.

Având în vedere că actele normative emise pe durata stării de alertă nu prevăd norme sanitare privind reluarea activităților sportive de agrement cu participarea a mai mult de 3 persoane, în contextul epidemiologic actual, DSP Gorj nu poate aviza favorabil desfășurarea sporturilor de echipă practicate în aer liber”, a transmis DSP Gorj.

Instituția nu a precizat dacă a primit solicitări în acest sens. Echipele de fotbal, handbal și baschet din Gorj au intrat deja în vacanță, iar organizatorii competițiilor de minifotbal au anunțat că acestea nu vor fi reluate încă. 

Antrenorii echipelor de copii și juniori sunt nemulțumiți de faptul că nu pot relua antrenamentele.

Vizualizări: 1,182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: