Sala de sport din Bălești, deschisă publicului

O sală de sport ultramodernă a fost inaugurată în localitatea gorjeană Bălești. Investiția se ridică la 1,5 milioane de euro și a fost realizată prin Compania Națională de Investiții. Elevii din localitate o vor folosi gratuit, iar autoritățile se gândesc să impună o taxă pentru pasionații de sport care vor să o închirieze. Până acum, nu a fost stabilit un tarif, dar primarul a dat garanții că taxa nu va fi una mare.

Ridicarea sălii de sport a început în urmă cu doi ani. Aceasta a fost construită în satul Ceauru și acum este una dintre cele mai moderne săli de sport din județul Gorj.

Primarul din Bălești a explicat că sala are peste 100 de locuri, dar și un teren multifuncțional. „Sala de sport este amplasată în incinta Școlii “Antonie Mogoș”, din satul Ceauru. Este o investiție de 1,5 milioane de euro, prin Compania Națională de Investiții. Proiectul a fost aprobat la începutul anului 2019. În doi ani, am reușit să terminăm investiția. Este o sală modernă, cu 102 locuri, dotată cu un teren multifuncțional pentru volei, tenis, fotbal, baschet. Este o sală dotată cu vestiare, toalete, dușuri, sală de tratament, birouri, tot ce înseamnă o sală modernă în 2021”, a declarat primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu.

Pentru că localitatea nu duce lipsă de tineri pasionați de sport, primarul susține că era nevoie de o astfel de investiție. Se gândește să stabilească și o taxă pentru localnicii care vor să o închirieze. Astfel aduce și venituri la bugetul local, bani care vor acoperi utilitățile consumate la sală. „Era nevoie de această investiție pentru că nu ducem lipsă de tineri. se adresează în special elevilor școlii noastre, care sunt în jur 550, dar și iubitorii sportului. Va fi dată în folosință gratuită elevilor, sub supravegherea clară a unui reprezentant al primăriei și închiriată tuturor iubitorilor de sport în urma unei hotărâri de Consiliu Local. Nu ne-am gândit încă la un tarif. Mai sunt doar astfel de săli în județul Gorj. Vor fi taxe suportabile, dar care trebuie să fie pentru că sala este și consumatoare de anumite utilități. Taxa nu va fi usturătoare”, a mai spus primarul.

Galerie foto



Vizualizări: 754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: