Salariați ai CE Oltenia, electrocutați

Doi salariați ai Complexului Energetic Oltenia, de la cariera Pinoasa, au fost electrocutați sâmbătă dimineața. Cei doi au arsuri grave. Un elicopter SMURD este așteptat la Rovinari pentru a prelua una din victime. Cei doi sunt salariați cu experiență, având 42 respectiv 48 de ani. 

Cei doi muncitori au fost arși pe mâini și față, după ce s-au apropiat de un panou electric care a făcut flamă. Cel de 42 de ani e ars mai grav. 

”Este vorba de un bărbat de 42 de ani, care a suferit leziuni grave, iar celălalt, de 48 de ani, a fost rănit uşor. Cei doi au fost transportaţi iniţial la spital la Rovinari, apoi unul dintre ei, cel rănit grav, a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Răniţii au arsuri la nivelul mâinilor şi feţei”, a declarat Maria Băran, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Poliția a deschis dosar penal pentru a vedea dacă au fost respectate normele de securitate în muncă. (A.A.)

update: Comunicat CE Oltenia

În data de 21.07.2018, la Cariera Pinoasa din cadrul Complexului Energetic Oltenia S.A., au avut loc două accidente de muncă soldate cu trei victime.

La ora 08.00, maşinistul Deaconescu Gheorghe, în vârsta de 40 ani şi o vechime în muncă de peste 20 ani, în timp ce curăţa materialul din buncărul de deversare al transportorului T69, a fost surprins de un bulgăr de material care în cădere i-a provocat fracturarea piciorului drept, fiind transportat şi internat la Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu.

La ora 09.00 a avut loc cel de-al doilea accident, soldat cu două victime: Fudulache Gheorghe, în vârstă de 40 ani şi o vechime în muncă de peste 21 ani, respectiv, Grivei Emanoil de 48 ani şi o vechime în muncî de peste 28 ani, ambii având ocupaţia de electrician şi primiseră  ca sarcină, prin comanda de lucru, revizuirea circuitului de comandă al transportorului T40.

In urma investigatiilor preliminare efectuate de cadrele medicale de la Spitalul Orasenesc Rovinari, ambele victime au suferit arsuri, prin electrocutare, pe 30% din suprafata corpului, fiind transportate cu un elicopter si o ambulanta la Spitalul de Arsi din Bucuresti. (n.r. – unul dintre bărbaţi a ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca, în stare gravă).

Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj a deschis anchete pentru cele doua accidente, in paralel fiind efectuate si cercetari interne ale Complexului Energetic Oltenia S.A., de catre comisii stabilite prin decizii ale Directoratului.

Vizualizări: 13,349

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: