Salariații CE Oltenia pierd primele procese cu Casa de Pensii

Mai mulți salariați ai Complexului Energetic Oltenia au pierdut joi procesele cu Casa de Pensii Gorj. Aceștia cereau reducerea vârstei de pensionare, invocând Legea 197/2021, care le recunoaște condițiile speciale de muncă.

Interpretarea legii este diferită, unii cred că au fost recunoscute condițiile grele de muncă și retroactiv, alții, inclusiv cei de la Casa de Pensii, spun că reducerea vârstei de pensionare cu șase luni la fiecare an lucrat se aplică doar de la intrarea în vigoare a legii, adică din august 2021.

Tribunalul Hunedoara le-a dat câștig minerilor și energeticienilor din zonă în zeci de dosare, în timp ce Tribunalul Gorj le respinge cererile. Iată câteva soluții date astăzi de Tribunalul Gorj:

“Respinge contestaţia formulată de reclamantul Sindicatul ,,Energia” Rovinari în numele membrului de sindicat Scornea Mihai, ca fiind formulată de o persoană lipsită de calitate procesuală activă. Respinge contestaţia formulată de reclamantul Scornea Mihai, ca neîntemeiată”. 

”Respinge contestaţia formulată de reclamantul Sindicatul ,,Energia” Rovinari în numele membrului de sindicat Dănilă Daniel, ca fiind formulată de o persoană lipsită de calitate procesuală activă. Admite în parte contestaţia formulată de reclamantul Dănilă Daniel. Anulează decizia nr. 18881/11.10.2021, emisă de Casa Judeţeană de Pensii Gorj şi obligă pârâta Casa Judeţeană de Pensii Gorj să emită o nouă decizie prin care să valorifice în grupa a II-a de muncă, perioada 09.03.1987 - 17.06.1987. Respinge celelalte pretenţii ca neîntemeiate. Obligă pârâta la plata către reclamantul Dănilă Daniel a sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”.

Cele mai multe dosare au termen de judecată în februarie. Acestea sunt la complete diferite, astfel că rămâne de văzut dacă și soluțiile vor fi diferite.

Vizualizări: 6,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: