CE Oltenia a cerut bani pentru grupurile pe gaze

Doar ce a fost aprobat planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, că societatea a și aplicat pentru a obține bani din Fondul de Modernizare, în vederea realizării unor grupuri pe gaze la Turceni și Ișalnița.

Anunțul a fost făcut de ministrul Energiei, Virgil Popescu. „Complexul Energetic Oltenia a depus astăzi aplicaţie pentru finanţarea din bugetul Fondului pentru Modernizare a două proiecte importante. Este vorba despre: - Construcţia unei centrale electrice pe gaz natural de aproximativ 475 MW la Turceni; - Constructia unei centrale electrice pe gaz natural de aproximativ 850 MW la Işalniţa”, a transmis ministrul Virgil Popescu. 

El a adăugat că „aplicaţiile au fost depuse după ce ieri Comisia Europeană a aprobat planul de eficientizare al Complexului Energetic Oltenia şi ajutorul de stat de 2,66 miliarde euro pentru realizarea acestui plan”.

„Fondul pentru modernizare, în baza prevederilor Regulamentului CE nr. 1001/2020, are o alocare estimată în prezent la peste 15 miliarde de euro (în funcţie de cotaţia viitoare a certificatelor CO2) cu o perioadă de implementare până în decembrie 2030”, a completat ministrul Energiei. 

Vizualizări: 2,269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: