Salarii mărite nelegal la Primăria Dănești

Lefuri majorate fără temei legal și sesizare la Poliție. Sunt doar două dintre concluziile Corpului de Control al prefectului județului Gorj după verificările făcute la Primăria Dănești. Primarul, viceprimarul și câțiva angajați sunt nevoiți să restituie banii încasați ilegal. În plus, pentru că edilul ar fi semnat niște acte administrative deși era în concediu medical, cei de la Corpul de Control au făcut o sesizare la Poliție, urmând ca oamenii legii să clarifice lucrurile.

Prefectul Cristina Cilibiu a trimis Corpul de Control la Primăria Dănești după ce a primit zeci de sesizări de la localnici și angajați din primărie. Verificările au fost făcute în luna februarie și acum au fost făcute publice și primele concluzii.  „În perioada 1 – 17 februarie 2023, au fost efectuate verificări atât la sediul primăriei, cât și la Instituției Prefectului asupra modului cum și-au îndeplinit autoritățile administrației publice locale obligațiile ce derivă din actele normative în vigoare în anul 2022. Acțiunea de verificare a fost dispusă prin ordinul prefectului ca urmare a petițiilor înregistrate în ultima perioadă de timp prin care au fost semnalate mai multe deficiențe”, a spus Constantin Mischie, reprezentant al Corpului de Control al prefectului județului Gorj.

Printre primele probleme depistate regăsim salarii majorate fără temei legal. Este vorba de leafa primarului, a viceprimarului, dar și alte salarii din cadrul primăriei. Toți cei care au încasat fonduri necuvenite sunt nevoiți să restituie banii.

„Raportul pe care l-am întocmit a cuprins mai multe deficiențe. Cele mai semnificative au fost: stabilirea indemnizațiilor pentru funcțiile de demnitate publică cu nerespectarea prevederilor legale de primar și viceprimar, majorarea nelegală a unor salarii pentru personalul din aparatul de specialitate al primarului. S-a dispus măsura revocării actelor administrative adoptate nelegal și recuperarea sumelor încasate nelegal. Începând cu luna decembrie 2022 au beneficiat, câteva luni de zile”, a mai spus

 

 

Vizualizări: 1,420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: