Trei zile de bâlci la Peştişani

Cetăţenii comunei Peştişani se pregătesc din nou de petrecere. După Festivalul RomânIA Autentică de la Hobiţa, urmează bâlciul de Sf. Petru şi Pavel, în satul Peştişani. Anul acesta, bâlciul va ţine de vineri până duminică.

Bâlciul de Sf. Petru şi Pavel de la Peştişani este unul cu tradiţie. Mii de oameni din toate zonele Gorjului şi nu numai sunt aşteptaţi să petreacă în zona Nucet, acolo unde an de an se desfăşoară această sărbătoare câmpenească. Dacă în ultimii ani, acest bâlci a fost restrâns într-o singură zi, de această dată petrecerea va dura trei zile, aşa cum se obişnuia odinioară.

„Bâlciul de Sfântul Petru se va desfăşura de vineri până duminică, în aceeaşi locaţie din Peştişani unde se ţine dintotdeauna. Comercianţii au venit deja, o parte din ei. Sunt agenţi economici cu de toate. Sunt chiar mai multe terase decât la Festivalul RomânIA Autentică. E un bâlci cu vechime, cu tradiţie în zonă. Se ştie că la Peştişani a fost întotdeauna bâlci de Sfântul Petru. Posibil să fie mai mulţi participanţi decât la manifestările din weekend-ul trecut. În ultimii anii a fost organizat doar într-o singură zi, acum va ţine trei zile. Aşa era pe vremuri. Era cel mai important eveniment din comună”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peştişani.  

Comercianţii sunt din toată ţara. Participanţii vor găsi în zona Nucet terase cu mici şi bere, tarabe cu produse alimentare şi non-alimentare, haine second-hand, pacuri de distracţii, inclusiv tobogane gonflabile. Manifestări artistice nu vor fi de această dată.

Vizualizări: 5,831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: