Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 25 ianuarie 2025.

(închide)

Salată de cartofi cu tzatziki, foarte ușor de preparat!

Salata de cartofi cu sos tzatziki este o alegere ideală pentru că este destul de simplu de pregătit. Combinația între cremozitatea cartofilor și prospețimea iaurtului cu castraveți va cuceri imediat pe oricine. 

Pentru a obține aromă maximă în această rețetă, există câteva secrete. Fierbeți cartofii cu multă sare – deși pare excesiv, aceștia pot suporta cantitatea mare de sare, și vor fi perfect condimentați fără a deveni prea sărați. După fierbere, amestecați cartofii fierbinți cu ulei de măsline și usturoi crud ras. Uleiul de măsline adaugă umiditate, iar usturoiul pătrunde în interiorul cartofilor, care, fiind fierbinți, gătesc ușor usturoiul, eliminând gustul său crud.

Ingrediente:

    1 kg cartofi mici, curățați

    2 litri de apă

    4 lingurițe de sare

    2 linguri ulei de măsline extravirgin, plus mai mult pentru stropire

    2 căței de usturoi, rași mărunt

    125 g iaurt grecesc simplu

    Mărar proaspăt, tocat și împărțit

    1 castravete

    1 lingură suc proaspăt de lămâie (aproximativ 1/2 lămâie)

    Puțin piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Se adaugă cartofii, apa și sarea într-o oală mare, se acoperă și se aduc la fierbere la foc mare. Îndepărtați capacul, reduceți focul la mediu și fierbeți timp de 15-20 de minute, până când cartofii sunt ușor de străpuns cu furculița.

Se scurg și se transferă cartofii într-un castron mare de servire, se amestecă imediat cu uleiul de măsline și usturoiul ras . Cartofii se răcesc la temperatura camerei, aproximativ o oră.

Între timp se prepară sosul. Într-un bol mic, combinați iaurtul, jumătate din mărar, castravetele ras, sucul de lămâie și piperul negru. Se acoperă și se păstrează la frigider până când este gata de servire.

Tăiați cartofii mai mici în jumătate iar cartofii mai mari în sferturi.

Se amestecă cu dressingul și se gustă, condimentând după cum este necesar. Se ornează cu mărarul rămas și un strop de ulei de măsline. Se servește la temperatura camerei sau refrigerată.

Păstrați salata de cartofi rămasă într-un recipient etanș la frigider timp de 3-4 zile.

Vizualizări: 2,391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: