Salvamont Gorj are nevoie de forțe noi

Salvamont Gorj are nevoie de sprijin. Cel puțin trei salvatori noi ar putea asigura pragul minim de funcționare normală. În prezent, unitatea dispune de 12 salvatori montani. Trei sunt în pregătire, iar dacă vor obține toate atestatele, s-ar putea alătura echipei. Dragostea pentru munte și pentru oameni i-ar putea motiva, pentru că „îngerii muntelui” sunt slab retribuiți.

Un semnal de alarmă a fost dat chiar la sfârșitul săptămânii trecute când, în același timp, salvatorii au trebuit să ajungă la trei intervenții în Rânca, Parâng și Vâlcan. „Avem termen, în acest an, să completăm structura de personal. Cel puțin, încercăm să o completăm cu posturi vacante pentru că angajările nu sunt permise. Se fac eforturi din partea Consiliului Județean să ne mai asigure acele trei posturi care sunt recomandate prin certificatul de acreditare ca să putem avea un minim de funcționare normală. Adică, dacă avem oameni în concediu sau liberi, trebuie să dovedim că avem o structură și o echipă care să facă față, numeric, evenimentelor care se produc. Materiale și cu mijloace de intervenție sunt. Avem o dotare foarte bună și care corespunde tuturor acțiunilor la care suntem solicitați”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

În prezent, alături de salvamontiștii gorjeni, se pregătesc și trei tineri care își doresc să salveze vieți. Pe lângă ei, mulți voluntari. „Avem 12 salvatori montani. Încercăm să mai pregătim două, trei persoane astfel încât atunci când vom avea cele trei posturi vacante să reușim să le acoperim cu salvatori montani care sunt acredidați”, a mai declarat Cornoiu.

Galerie foto



Vizualizări: 357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: