Secrete pentru păstrarea fructelor la congelator

Pentru perioada de iarnă şi pentru atunci când nu le mai găsesc cu uşurinţă pe piaţă, gospodinele păstrează fructe de pădure sau fructe de vară în special la congelator. După ce aţi preparat gemuri, compoturi şi dulceaţă puteţi pune câteva fructe pentru torturile de iarnă la congelator.

E foarte simplu să pui fructe la congelator pentru iarnă şi nu pierzi mult timp însă trebuie să cunoşti anumite secrete. Fructele se pot pune întregi sau tăiate, eventual fără sâmburi cum este cazul cireşelor sau vişinelor. Important e de reținut faptul că fructele pe care alegi să le congelezi trebuie sa fie coapte şi nepătate. Așa că alege cele mai bune fructe pentru a le conserva. Pe cele pătate le poți folosi, de exemplu, ca să faci dulceaţă.

Fiecare frigider are încorporate și sertare de congelare și, din fericire, în congelator poți păstra fructe proaspete între 8 și 12 luni. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că temperatura congelatorului este setată la -18 grade Celsius.

Păstrarea lor în condiții de siguranță se va face în pungi sau cutii sigilate de dimensiuni potrivite, în funcție de mărimea fructelor. Asigură-te că în punga sau cutia în care ai pus fructele la congelat rămâne un spațiu liber de 1-2 cm deoarece, prin congelare, volumul fructelor mai crește și astfel spațiul va fi suficient și fructele vor rămâne intacte.

Dacă le pui întregi operațiunea în sine e foarte simplă: speli fructele, separi codiţele unde este cazul, le laşi să se scurgă bine de apă și apoi le pui în pungi sau caserole și le dai la congelator. La iarnă le poți folosi pentru a face prăjituri sau pentru a orna torturile de exemplu.

Dacă vrei să nu mai muncești la iarnă să scoți sâmburii sau vrei să folosești fructele pentru o tartă de exemplu, trebuie să le pui la congelator fără sâmburi.

Fie întregi, fie cu sâmburi scoși, înainte de a pune pungile sau caserolele la congelator, nu uita să etichetezi pungile. La iarnă vei dori să știi ce ai pus la păstrare și ce vei scoate pentru consum. Nu de alta dar poate mai pui vişine și cireșe de exemplu, și atunci le poți foarte ușor confunda. Dacă ai spaţiu generos la congelator poţi apela şi la caserole care să fie etichete corespunzător.

Vizualizări: 1,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: