Scapă natural de aluniţe şi pete pigmentare

Pentru a scăpa de negi, alunițe și petele pigmentare poţi apela la remedii naturale. Pielea este cel mai mare organ al corpului uman şi nu este de mirare că mulți oameni caută soluții pentru diverse afecțiuni dermatologice. Fie că vorbim despre alunițe, negi, iritații, acnee sau pete cauzate de vârstă, remediile naturale ne vin în ajutor.

1.   Oțetul din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere are numeroase utilizări, în special pentru frumusețea pielii. Pentru a elimina negii, înmoaie o bucățică de vată în oțet și pune-o pe zona cu pricina, apoi acoperă cu un plasture. În scurt timp, negul va dispărea, ca urmare a acțiunii acidului din oțet.

2.   Coaja de banană

Și coaja de banană poate fi eficientă în îndepărtarea negilor, deoarece conține o enzimă care are capacitatea de a distruge stratul gros de celule. Freacă bine suprafața negului cu coaja de banană, apoi aplică pe acesta partea albicioasă și acoperă cu un plasture. Fă asta zilnic și rezultatele nu vor întârzia să apară.

3.   Miere și turmeric împotriva alunițelor

Aspectul alunițelor din naștere sau apărute ca urmare a expunerii la soare poate fi ameliorat cu ajutorul unor remedii la îndemâna tuturor. Turmericul, de exemplu, poate fi aplicat sub formă de pastă pe alunița care te deranjează din punct de  vedere estetic, timp de 3 săptămâni.

4.   Uleiurile esenţiale

Uleiurile esențiale pot reduce dimensiunea alunițelor. Amestecă o ceașcă de bicarbonat de sodiu cu o ceașcă de sare de mare, 6 picături de ulei esențial de lavandă și 3 picături de ulei esențial de tămâie. Aplică soluția obținută pe alunițe, vreme de câteva zile, și vei observa rezultate negreșit.

5.   Miere cu seminţe de in

Un alt remediu împotriva alunițelor este mierea amestecată cu pudră sau ulei din semințe de in. Mierea este recunoscută pentru efectul ei cicatrizant și de prevenire a infecțiilor.

6.   Suc de ceapă cu oţet sau hrean cu lapte pentru pete pigmentare

Vârsta vine „la pachet' cu riduri și pete maronii pe piele, în special la nivelul feței, dar există câteva metode care te pot ajuta să scapi de cele din urmă. Sucul de ceapă amestecat cu oțet din cidru de mere deschide nuanța pielii. Același lucru îl face și hreanul amestecat cu lapte: antioxidanții și compușii volatili diminuează aspectul petelor cauzate de vârstă.

Vizualizări: 2,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: