Salvamontiști din Italia, schimb de experiență în Gorj

Mai mulți salvatori montani din Italia au petrecut o săptămână în munții din România. În acest weekend, salvamontiștii au făcut schimb de experiență cu salvatorii din Gorj. S-au întâlnit la Rânca și au fost impresionați de frumusețea zonei.

Șase salvatori din Italia au participat la mai multe acțiuni alături de salvamontiștii din țara noastră. Au fost la Bâlea și în masivul Parâng, iar două zile le-au petrecut în stațiunea Rânca. „Avem o relație foarte bună de colaborare cu salvatorii italieni. Aceste relații se concretizează în foarte multe schimburi de experiență. În această săptămână, am avut alături de noi șase salvamontiști din Italia. Le-am prezentat zona de activitate. Au văzut ce înseamnă un weekend în Rânca, câți oameni vin aici, ce acțiuni se organizează, frumusețea locului, ospitalitatea oamenilor și noi credem că au plecat cu o impresie extraordinară de aici și vor duce și la ei în țară imaginea pe care o are țara noastră și, bineînțeles, Rânca”, a transmis Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România.

Italienii au rămas impresionați de ce au văzut în țara noastră. În special, le-a plăcut stațiunea Rânca. „E o colaborare de doi ani între Italia și România. Am vizat munții României. Ne plac natura și munții din România și am rămas plăcut impresionați de ce am găsit aici și cred că vom mai reveni. Zona Rânca este foarte frumoasă. E prima dată când vin aici. Este uimitoare. Am mai fost în Bâlea și în Parâng”, a spus Alberto, unul dintre salvatorii italieni.

Galerie fotoVizualizări: 748

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: