Elevii gorjeni, provocați la un concurs de reciclare

Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj și Asociația Environ organizează concursul și campania națională de educație ecologică, conștientizare și colectare selectivă „Baterel și Lumea NON-E”, o acțiune adresată tuturor unităților de învățământ din județul Gorj.

Școlile care doresc să se înscrie în competiție trebuie să îndeplinească unele criterii. Conducerea unității trebuie să delege unul sau mai mulți profesori coordonatori responsabili pentru activitățile din campanie, să desfășoare activități educative conform temelor propuse în cadrul campaniei și să colecteze selectiv echipamente electrice vechi și baterii uzate portabile. ”Prin echipamente electrice vechi se înțelege orice echipament electric sau electronic de care deținătorul dorește să se debaraseze. În același timp, prin baterii uzate portabile se înțelege orice baterie sau acumulator uzat sau consumat care poate fi manipulat și transportat fără dificultate de un adult”, a declarat Luis Popa, directorul Serviciul Județean de Salubrizare.

Unitățile de învățământ care doresc să primească formularul de înscriere trebuie să ia legătura cu organizatorii prin intermediul adresei de mail: [email protected] sau la numărul de telefon 0253/216.132. După înscriere, unitățile de învățământ vor primi un kit de campanie cu materiale promoționale destinate promovării campaniei în cadrul comunității.

Organizatorii și-au propus ca în acest fel să crească nivelului de informare și conștientizare cu privire la problematica colectării selective și reciclării deșeurilor în rândul elevilor și responsabilizarea acestora prin implicarea activă într-o competiție pozitivă.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor. Concursul se va derula până la sfârșitul lunii iunie.

Vizualizări: 783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: