Salvamontiștii gorjeni la stagiu de pregătire în Italia

Salvamontiștii gorjeni vor participa la un stagiu de formare profesională în Italia. Alături de câțiva salvatori montani din alte câteva județe, ei se vor pregăti împreună cu structura națională de salvare montană din Italia.

O delegație Salvamont România formată din reprezentanți ai serviciilor Salvamont din Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sibiu, Poiana Brașov, Prahova și Zărnești vor participa timp de o săptămână la un stagiu complex de formare profesională în Italia organizat de CNSAS, structura nationala de salvare montană din Italia, structura cu care Salvamont România are o relație de colaborare. 

"În prima parte a acțiunii, salvamontiștii români vor participa la concursul național profesional al salvatorilor montani italieni , Dolomiti Rescue Race, concurs cu participare internațională, în care, alături de cele peste 60 de echipe din Italia, vor participa și echipe de salvatori montani din Romania, Scoția, Croația, Cehia, Slovenia și Polonia, apoi urmând un stagiu de pregătire specifica în munții Dolomiti, zona Feltre", au transmis reprezentanții Salvamont Gorj. 

Parteneriatul dintre țara noastră și Italia s-a concretizat în urmă cu mai mulți ani, iar de atunci salvatorii montani din cele două state au avut ocazia să participe, împreună, la numeroase activități de pregătire profesională.

Vizualizări: 304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: