”Gândul prieten”, un eveniment in memoriam Elenei Roată

La o lună după tragedia care a marcat lumea culturală și învățământul gorjean, umaniștii se reunesc din iubire pentru Cuvânt, pentru omul care a adus Lumină și a cultivat Speranță. Atunci când există credință, barierele sufletului sunt nelimitate. De oameni care mântuiesc prin creație, nu ne putem despărți niciodată.

O întâlnire a gândurilor se va petrece vineri, 30 septembrie 2022, de la ora 13:00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, unde va avea loc, in memoriam, lansarea cărții “Lirica lui Lucian Blaga sau despre mersul gândirii producătoare”, scrisă de doamna Prof. Dr. Elena Roată (reprezentând teza de doctorat) și publicată la Editura Eikon. Momentul comemorativ se va desfășura într-un cadru discret, fiind un prilej de amintire si prețuire oferit omului care s-a dăruit lumii culturale.

Invitații la acest eveniment sunt: Luigi Bambulea (Cercetător Științific – Muzeul Național al Literaturii Române), Cristina Goanță - profesor Limba și Literatura Română, director al Colegiului Național Tudor Vladimirescu), Florin Berculescu (pianist).

Amfitrion: Irina Ungureanu (filolog, curator de artă).

Accesul este liber. Organizatori: Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”,Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”.

Vizualizări: 1,259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: