Salvat din fântâna cu apă rece

Un bărbat din satul Bulbuceni, comuna Căpreni, a fost salvat la limită joi seara, dintr-o fântână în care căzuse în timp ce încerca să scoată apă. Omul a țipat din toate puterile, dar o vreme nu l-a auzit nimeni. Pe înserat l-a auzit cineva, care a sunat la 112.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a trimis acolo un echipaj. Până să ajungă, bărbatul a strigat la vecini să sară în ajutor, pentru că omul risca să înghețe.

Cei de la ISU Gorj au povestit pe pagina de socializare că, atunci când a ajuns echipajul, sătenii tocmai îl scoteau pe om din fântână. “Oamenii aud țipetele de ajutor și se strâng repede pentru a face un plan prin care să-l salveze pe bărbatul din fântână. Fiecare idee, fiecare mână pusă la treabă, fiecare om ajuns acolo a contat în egală măsură pentru reușita planului lor de salvare. În scurt timp au ajuns la fața locului pompierii. Era momentul în care echipa de salvare formată din săteni cu suflet mare scoteau bărbatul din fântână. Nu-l scoteau oricum, îl scoteau în viață”, arată ISU Gorj.

Echipajele de intervenție au preluat victima care suferise o hipotermie, i-au acordat primul ajutor calificat, iar mai apoi o ambulanță l-a transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
“Cum a ajuns bărbatul în fântână rămâne un mister. Unde a fost greșeala, ce a încercat să facă, clipa aia de neatenție care l-a adus în această situație dificilă probabil că nu le vom cunoaște niciodată și probabil că acum nici nu mai contează. Contează doar că bărbatul este salvat, este în viață, este conștient și în acest moment primește îngrijiri medicale”, mai povestesc cei de la ISU Gorj pe pagina de socializare. (A.A.)

Vizualizări: 1,708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: