Ce fac autorităţile locale din Arcani ca să atragă turiştii

Comuna Arcani se numără printre localităţile preferate de turiştii care vin în Gorj. Deşi în comună nu sunt obiective turistice cunoscute la nivel național, cei care ajung aici o fac pentru frumuseţea zonei. În aceste condiţii, autorităţile locale vor să obţină finanţare pentru realizarea unor trasee turistice sau trasee pentru biciclişti, împreună cu primarii din comunele învecinate.

Comuna Arcani nu se află în preferinţele investitorilor, iar autorităţile locale de aici sunt conştiente de acest lucru, asta pentru că zona nu se pretează nici pentru pentru exploatări şi nici pentru agricultură sau creşterea animalelor.

Accentul se pune pe turism, care este în continuă dezvoltare, asta şi datorită numărului mare de străini care ajung aici anual. "Noi nu suntem o zonă unde se poate investi. Slavă Domnului că avem pensiuni şi o zonă de agrement la Sănăteşti. Toamna târziu şi iarna numărul vizitatorilor scade, dar în rest este flux continuu. Avem 5 pensiuni funcţionale, două în construcţie şi intenţia de a construi în continuare există. Sunt oameni care pregătesc documentaţia în vederea accesării de fonduri europene", a precizat primarul Aristică Daniel Coiculescu.

Primarul din Arcani este realist că, în afară de zona de agrement de la Sănăteşti şi peisajele naturale, turiștii nu au ce vedea în comuna pe care o conduce. Există doar un muzeu al satului care este pe lista de priorităţi pentru reabilitare şi de aceea se gândeşte serios să facă ceva pentru a nu dezamăgi turiştii din România, dar şi pe cei de peste hotare. "Aşa, de vizitat nu avem nimic, în afară de frumuseţea zonei, şi de aceea mă gândesc serios ca, împreună cu autorităţile din Runcu şi Peştişani, să amenajăm nişte trasee în natură sau piste pentru biciclişti, ca să le punem la dispoziţia turiștilor. Sper să obţinem şi fonduri pentru aceste investiţii, că degeaba facem noi planurile, dacă nu avem bani nici în buget şi nici nu sunt proiecte", a mai spus primarul din Arcani.

Vizualizări: 2,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: