ȘANTIER: Tribunalul Gorj se extinde

Clădirea în care funcționează în prezent Tribunalul Gorj și Judecătoria va suferi modificări. Vor fi construite alte opt săli de judecată dar și câteva zeci de birouri destinate personalului instanțelor. Chiar dacă se așteaptă ca activitatea să fie extrem de perturbată, judecătorii cred totuși că spațiile nu mai făceau față numărului mare de cauze și nici personalului. Investiția se desfășoară prin Compania Națională de Investiții.

Reprezentanții Tribunalului Gorj spun că actuala clădire în care își desfășoară activitatea și Judecătoria a fost proiectată pentru un colectiv de 25 de judecători iar în momentul de față sunt peste 80 de judecători. Un alt motiv pentru care s-a impus extinderea este acela că termenele de păstrare a dosarelor s-au mărit foarte mult astfel că spațiul devenea neîncăpător. Proiectul de extindere a clădirii există încă din 2011 când s-a obținut și avizul Curții de Apel Craiova. Chiar dacă s-a mișcat încet, în prezent procedura, avizată de Ministerul Justiției, este în faza în care lucrarea trebuie atribuită prin licitație publică. ”O asemenea lucrare va presupune ceva modificări în activitatea desfășurată zi de zi la instanță, ceva modificări privind traseul persoanelor deținute, ședințele de judecată. Extinderea urmează să vizeze în principal realizarea unor noi săli de judecată. Actuala clădire a fost proiectată pentru un colectiv de 25 de judecători ori în prezent cele două instanțe funcționează cu un colectiv de 85 de judecători, ceea ce înseamnă acest imobil devine aproape impropriu pentru o funcționare corectă și satisfăcătoare pentru justițiabili, în primul rând”, a spus Cristina Celea, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj.

Ce prevede proiectul

Cert este că noua extindere presupune și o serie de modificări privind traseul deținuților dar și a activității instanţelor. ”Au mai apărut și alte modificări, cele de ordin legislativ, termenele de păstrare a dosarelor s-au mărit și în consecință cu acuratețe și cu mare necesitate s-a ivit această problemă a extinderii clădirii. Sunt proiectate opt săli de judecată, nu sunt săli de judecată de dimensiuni foarte mari ci cât să corespundă cauzelor și litigiilor de natură civilă. Noua extindere va fi realizată în spatele actualei clădiri, în partea orientată către Parchetul Tribunalului Gorj, cu aproximație pe o mie de metri pătrați. Noul corp va include și un număr de 38 de birouri și alte spații de trecere”, a  mai precizat Cristina Celea, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj. Noua clădire va avea șase etaje și este o investiție a Companiei Naționale de Investiții. În acest moment, proiectul este în fază de atribuire ceea ce înseamnă că lucrările ar putea începe până la finele anului.

Vizualizări: 765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: