Sărbătoare la Peștișani. Începe Festivalul Cântecului, Jocului și Portului Popular!

Comuna gorjeană Peștișani va îmbrăca straie de sărbătoare. Autoritățile locale vor organiza în data de 5 mai o nouă ediție a Festivalului Cântecului, Jocului și Portului Popular, un complex de evenimente cultural-artistice menit să promoveze tradițiile. Participanţii sunt îndemnaţi să îmbrace straie tradiţionale, iar cele mai frumoase costume populare vor fi premiate de organizatori. Numeroși interpreți de muzică populară din Gorj vor cânta cu acest prilej.

Festivalul Cântecului, Jocului și Portului Popular de la Peștișani se află anul acesta la cea de-a VIII-a ediție. Manifestările din data de 5 mai vor debuta la ora 11:00, în centrul comunei Peștișani, cu parada portului popular. Ca și în anii trecuți, la paradă vor lua parte numeroase formații din mai multe localități gorjenești. La hora din centrul comunei, atmosfera va fi întreținută de interpreta de muzică populară Roxana Croitoru.

Două ore mai târziu, de la ora 13:00, manifestările se vor muta în Poiana Mare din satul Frâncești, unde se va desfășura o serbare câmpenească, cu cântec, joc și multă voie bună. La evenimentul din Poiana Mare, participanții vor putea să asiste la spectacolele oferite de Roxana Croitoru, Nicoleta Lătărețu, Mioara Tîrban și ansamblurile invitate. Autoritățile locale din Peștișani își doresc ca la acest festival să ia parte cât mai multe persoane îmbrăcate în costum popular. ”Continuăm demersurile de păstrare a tradițiilor, așa cum am făcut și anii trecuți. Împreună cu asociațiile din zonă organizăm ediția a VIII-a a festivalului. Ne dorim să fie un succes, să vină câți mai mulți gorjeni alături de peștișănenii care vor veni îmbrăcați în costumul popular gorjenesc. Cele mai frumoase costume vor fi premiate”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.

Festivalul este organizat împreună cu Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din Peștișani, Consiliul Județean Gorj, Asociația ”Tradiții de pe Valea Bistriței” Peștișani, Asociația ”Fiii Satului Frâncești din Gorj” și Fundația Casa Brâncuși-Hobița. Partenerii evenimentului sunt în acest caz Asociația ”Dor și Cânt Peștișani”, S.C. Delta Pres Timișoara, S.C. Lartours București, Pensiunea ”Casa Brâncuși”, S.C. Ilvelini SRL și S.C. Explocarb SRL.

Vizualizări: 2,998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: