Savant gorjean, stea pe Aleea Celebrităţilor

Geologul gorjean Ion Popescu Voiteşti va primi, post-mortem, o stea pe Aleea Celebrităţilor din Târgu Jiu. Evenimentul va avea loc vineri, 17 noiembrie, la ora 12. Autorităţile locale din Bălăneşti, comuna natală a savantului, sunt cele care au făcut demersurile necesare pentru ca şi Ion Popescu Voiteşti să aibă o stea la Târgu Jiu. Totodată, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, împreună cu Primăria Bălăneşti, va organiza vineri Simpozionul Naţional „Ion Popescu Voiteşti-savant geolog”. Cu această ocazie va fi dezvelit un portret al savantului gorjean. Mai mult, un amfiteatru va primi numele geologului.

Simpozionul va continua şi sâmbătă, 18 noiembrie, la căminul cultural din comuna Bălăneşti, de la ora 10. La acest simpozion vor lua parte cetăţenii din localitate, precum şi urmaşii savantului. Autorităţile judeţene speră să obţină finanţare pentru reabilitarea Casei Memoriale „Ion Popescu Voiteşti” din Bălăneşti.

„Am avut o discuţie la Ministerul Dezvoltării, la Compania Naţională de Investiţii, şi am depus ultimele documente în ceea ce priveşte posibilitatea finanţării pentru anul 2018 a acestui important monument. Cred că vom obţine finanţare pentru că se va întinde pe 2 ani. Cu siguranţă o să o avem prinsă pe bugetul CNI, care va demara toate procedurile de achiziţie, proiectare şi execuţie la pachet”, a precizat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Vizualizări: 393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: