Scade numărul claselor „zero” înființate în județul Gorj

Directorii unităților de învățământ din județul Gorj au stabilit deja cu câte clase pregătitoare pleacă la drum în viitorul an școlar. Dacă majoritatea școlilor își păstrează numărul de clase zero, sunt și unități de învățământ care au micșorat numărul, invocând lipsa spațiului. Este vorba de școlile de renume din municipiul Târgu Jiu.

 Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu va avea în anul școlar următor doar cinci clase pregătitoare. Asta deși în prezent instituția de învățământ funcționează cu șase clase. Directorul unității, Aurel Popescu, spune că nu a mai putut urma același plan de învățământ pentru că nu mai are spațiu suficient. Totodată, conducerea școlii atrage atenția primăriei Târgu Jiu că nu și-a respectat promisiunea de a construi și alte spații pentru școală. ”În anul școlar 2017-2018 am trecut doar cinci clase zero în planul de școlarizare. În prezent avem șase clase. Cu una mai puțin pentru că nu mai avem spațiu. Din păcate suntem așa cum suntem, tot ne spun că ne fac extindere, dar nu ne-au făcut. Avem spațiu insuficient. Probabil vor fi copii tot de șase clase, dar vom vedea cum ne descurcăm”, a spus Aurel Popescu, directorul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu.

Alte școli din municipiu păstrează tot atâtea clase câte au în prezent, de teamă că nu vor avea elevi ca să acopere. Școala Gimnazială ”Pompiliu Marcea”, de exemplu, funcționează cu doar două clase și tot cu atâtea va funcționa și în anul școlar 2017-2018. ”Conform legii învățământului, la clasele zero nu putem avea mai mult de 25 de copii în clasă. Noi am făcut planul pe maxim, asta înseamnă că avem disponibile în școala noastră 50 de locuri. Conform copiilor care sunt în circumscripție posibil să fie mai mulți de 50, dar eu nu-mi permit să forțez nota să cer încă o clasă pe care să nu o fac mai ales, pentru că eu trebuie să cer om pentru această a treia clasă. Eu am cerut clase în funcție de numărul de oameni pe care îi am disponibili”, a spus Rozica Pătrășcoiu, directorul Școlii Gimnaziale ”Pompiliu Marcea”.

Cert este că zilele acestea trebuie să apară și metodologia de înscriere în clasa zero. Cele mai solicitate unități de învățământ rămân tot cele din centrul municipiului Târgu Jiu, însă nu duc lipsă de elevi nici școlile de la periferia orașului.

Vizualizări: 1,351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: