Expropriaţii au reluat protestele pe centura Târgu Jiului

Scandalul cu expropriaţii de pe centură continuă. Joi dimineaţă, Ilie Dodescu, unul dintre proprietarii de terenuri din zona Bucureasa, a blocat din nou lucrările, după ce cu o zi înainte s-a pus în faţa buldoexcavatorului, supărat că nu a primit niciun leu despăgubire. Ilie Dodescu spune că pe terenul lui nu se va face nicio lucrare până ce banii nu-i vor intra în cont, asta în ciuda ameninţărilor cu dosare penale. Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Târgu Jiu, susţine că banii se vor acorda abia după dezmembrarea terenului şi că lucrările nu pot fi sistate.

 Ilie Dodescu a blocat din nou lucrările pe şoseaua de centură, în zona Bucureasa. Bărbatul este hotărât să protesteze până în momentul în care îi vor intra în cont banii pentru despăgubiri. „În această dimineaţă, am fost sesizat că au venit cu buldoexcavator, dar eu am venit şi am oprit lucrările până la clarificarea situaţiei, adică până atunci când îmi prezintă extrasul de cont să merg să-mi ridic banii pentru proprietatea mea, urmând ca după aceea, dacă sunt nemulţumiri, să acţionez pe calea instanţei, până la obţinerea adevăratei valori a terenului”, a spus Ilie Dodescu. Acesta susţine că nici măcar nu cunoaşte suma cu care a fost evaluat terenul său. „La ora actuală, nu cunosc nimic. Nimeni nu mi-a adus la cunoştinţă nicio sumă, nu ştiu despre câţi bani este vorba şi ce evaluări s-au făcut. Pur şi simplu pătrund mai rău decât staliniştii peste noi. Există lege, există Constituţia României, există legi pentru expropriere care spun că nu pot intra pe terenul nostru până la o justă şi prealabilă despăgubire. Nu se ţine cont de nimic, dar mă ameninţă cu plângeri penale”, a declarat Ilie Dodescu.

Ba mai mult, vrea să facă plângere la CEDO. „Eu mă voi opune în continuare, până voi primi banii. Nu-i las, sesizez poliţia care are obligaţia să-mi apere proprietatea. Dacă nu mi-o vor apăra, mă voi plânge tuturor instituţiilor din România, dar şi celor europene, din care facem parte”, a precizat Ilie Dodescu.                  

 „Am fost maleabili şi asta ne e mulţumirea”            

Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Târgu Jiu, spune că a dat dovadă de înţelegere permiţându-i lui Ilie Dodescu să ceară o nouă expertiză care să includă şi pomi de pe teren. „Noi dovedim destul de multă înţelegere, am fost maleabili, în condiţiile în care avem executare, dar cetăţeanul vine şi împiedică lucrările. Dumnealui a pus pomi pe o parte din teren, dar noi am discutat cu constructorul şi cu cei de la companie pentru a-i lăsa pomii până vine evaluatorul ca să-i prindem şi pomii. Când s-a făcut evaluarea nu erau prinşi pomi, era teren arabil. Sunt pomi, dar până la împiedicarea executării este un lucru foarte grav”, a declarat Ion Tudor. Acesta susţine că lucrările vor continua. „Vom continua lucrările, nu stăm în loc cu centura, dar vom lăsa să se liniştească omul, vom mai încerca o mediere, dacă nu, vom intra din nou cu buldozerul. Nu putem lucra pe sărite”, spune Tudor.

Potrivit conducerii Secţiei de Drumuri Târgu Jiu, despăgubirile se vor acorda după dezmembrarea terenului. „Banii se primesc după ce se face dezmembrarea, după ce se stabileşte exact suprafaţa pe care o vom folosi, nicio palmă în plus sau în minus, terenurile se mai suprapun, sunt chestiuni care trebuie soluţionate, de asta se merge mai greu”, susţine Ion Tudor.  

MEDIERE

La fața locului a ajuns inclusiv prefectul Gheorghe Paraschivu, interesat să afle direct de la Ilie Dodescu ce se întâmplă, mai ales că, înainte cu o zi, polițiștii au deschis dosar penal pe numele bărbatului, acuzându-l de nerespectarea unei hotărâri judecătorești. „Domnul prefect nu a venit acolo în calitate de reprezentant al Guvernului. Mi-a spus că a venit ca mediator ori eu mă așteptam ca dumnealui să vină ca reprezentant al Guvernului”, a spus Dodescu. (G.I.)

Vizualizări: 505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: