UCB a decis ce facultăţi închide şi care rămân

Conducerea Universităţii "Constantin Brâncuși (UCB) din Târgu Jiu a luat o decizie în ceea ce priveşte reorganizarea facultăţilor. În anul universitar viitor doar trei vor funcţiona din cele cinci existente în prezent. Numai Facultatea de Științe Economice va rămâne sub forma actuală, iar, în cazul celorlalte patru, două câte două au fost comasate. Decanii facultăţilor rezultate din comasare vor fi desemnaţi în baza unui concurs.

 Cele trei facultăţi care vor funcţiona în anul universitar 2017-2018 sunt: Facultatea de Științe Tehnice, Medicale și Comportamentale, Facultatea de Științe Economice și Facultatea de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică.

Singura facultate care rămâne sub forma actuală este Facultatea de Științe Economice, cu domeniile de licență: administrarea afacerilor, contabilitate, finanțe, management, cibernetică, statistică și informatică economică. Facultatea de Inginerie și Dezvoltare Durabilă s-a unit cu Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale, rezultând Facultatea de Științe Tehnice, Medicale și Comportamentale, iar Facultatea de Științe Juridice cu Facultatea de Științe ale Educației și Management Public, rezultând Facultatea de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică.

Conducerea universităţii a explicat ce motive au condus la această variantă a structurii universităţii. "Având în vedere evoluția numărului de studenţi, noile programe de studii pe care le-am autorizat, de licență, respectiv de master, resursa umană disponibilă, baza materială, infrastructura didactică și de cercetare, laboratoarele pe care le avem în universitate, am găsit că cea mai bună formulă care să dea un mesaj coerent despre dezvoltarea universității este cea cu cele 3 facultăți", a explicat Luminiţa Popescu, rectorul UCB.  

Cele mai multe specializări va avea Facultatea Științe Tehnice, Medicale și Comportamentale - 13 specializări, deci și cei mai mulți studenți, aproape 600.

Decanii celor patru facultăţi care s-au comasat își vor pierde funcțiile începând cu anul universitar viitor. Pentru noile facultăți vor avea loc concursuri pentru desemnarea decanilor undeva în luna noiembrie a anului viitor. Asta pentru că mai întâi trebuie dată o hotărâre de Guvern cu structura universităţilor.

La selecţii vor putea participa și alte persoane, nu doar cei patru decani care își vor pierde funcțiile urmare reorganizării facultăților, au mai spus cei din conducerea universității. Până la desemnarea decanilor prin concurs, funcțiile de decan la cele două facultăţi vor fi îndeplinite interimar de o persoană delegată de conducerea universităţii. 

Vizualizări: 7,707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: