Târgu Jiu: Cearta unor copii s-a lăsat cu agresiuni între părinţi

Conflict aplanat cu Poliția la o unitate de învățământ din municipiul Târgu Jiu. Este vorba despre Școala Generală ”Voievod Litovoi”, acolo unde o ceartă între elevi a degenerat într-un conflict între părinții celor doi copii. Conducerea școlii susține că, în urma intervenției Poliției, situația s-a rezolvat, însă a luat deja primele măsuri privind siguranța elevilor.

 Conflictul între cei doi elevi de clasa a V-a a apărut marți, 14 februarie. Un băiat român și unul de etnie romă s-ar fi apucat la ceartă din motive copilărești, spune directorul unităţii de învățământ. Cei doi elevi s-au jignit și s-au lovit de față cu ceilalţi colegi de clasă, însă cearta a fost aplanată imediat de către cadrele didactice. ”A fost o altercaţie minoră. Nu pot spune că a fost bătaie, au fost îmbrânceli. Copiii sunt de clasa a V-a, sunt colegi de clasă. S-au luat la ceartă din motive copilăreşti, s-au împins, și-au vorbit urât, s-au și lovit bineînțeles, dar au venit și s-a rezolvat problemă”, a spus Cristian Florescu, directorul Școlii Generale ”Voievod Litovoi” din Târgu Jiu.

Dacă elevii s-au mai potolit după intervenţia cadrelor didactice, părinţii celor doi elevi nu s-au calmat decât cu intervenţia Poliţiei. Conducerea şcolii susţine că incidentul între părinţi a apărut la terminarea orelor de curs, în drum spre casă. ”A fost o altercaţie între părinţi după aceea, în afara școlii, după orele de curs. Cearta dintre copii a fost pe 14 februarie și părinții când au venit să-și ia copiii s-au luat și ei la ceartă pe drum. Eu joi i-am chemat pe toți la școală, cu polițistul de proximitate, cu psihologul, părinții s-au împăcat, copiii s-au împăcat și s-a rezolvat problema”, a spus directorul Cristian Florescu.

 Măsuri de siguranţă

Imediat după incident, directorul școlii a luat măsura de a închide unitatea şcolară în timpul orelor. De altfel, sursele Pandurul spun că părinţii au făcut scandal în clasă, nu în afara şcolii.

Directorul şcolii vrea să delimiteze și sala de sport, la care au acces mai multe cluburi, de restul şcolii. ”După data de 14 februarie am luat măsuri cu închiderea școlii în timpul orelor de curs. Cu porțile o să fie mai dificil din cauza sălii de sport, la care mai vin și copiii de alte cluburi, trebuie să vedem cum cădem de acord să facem un gard, să delimităm, pentru că mă interesează siguranța elevilor. Acum nu se mai intră decât prin față, am pus sistem de alarmă, e greu, dar o să ne descurcăm. În școală avem 670 de elevi,  95% din ei sunt de etnie romă, dar în fața noastră, a profesorilor, sunt toți elevi”, a spus Cristian Florescu.

Vizualizări: 3,897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: