Scandal cu săbii şi mâini rupte pentru 3 găini furate!

O ceartă de pomină s-a iscat în noaptea de joi spre vineri între două familii de romi din Târgu Cărbunești, Cazacu și Căldăraru, scandalul dintre aceștia pornind de la câteva găini furate de unii de la ceilalți. Dinel Cazacu, un bărbat de 36 de ani, a ajuns şi în arest pentru 24 de ore, dar judecătorii au respins cererea de arestare preventivă. Agresorul s-a considerat în legitimă apărare, deoarece familia Căldăraru i-a încălcat proprietatea.

Cei din familia Căldăraru susţineau că le-au fost luate trei înaripate din curte şi au hotărât să meargă peste familia Cazacu, pentru a-şi face dreptate. În timp ce bărbatul spunea inclusiv că le va viola pe femeile care i-au furat păsările, acesta a avut ghinionul după ce a dat buzna în casa lui Cazacu să îl întâlnească pe Marian Dinel Cazacu și pe fratele acestuia.

Căldăraru a rămas fără săbiile cu care venise, a mai luat și o mamă de bătaie pe care să nu o uite, iar soția sa s-a ales cu două degete tăiate. Bărbatul a ajuns la spital cu mai multe răni pe corp, în timp ce Marian Dinel Cazacu a primit o pereche de cătușe, deși, teoretic, era în legitimă apărare, fiind atacat la el acasă. „Nu am făcut nimic. Nu sunt vinovat. Mi-am apărat doar familia. Nu am avut eu arme albe, ei au intrat peste mine în casă”, a spus bărbatul de 36 de ani.

Acesta pare să fi fost și motivul pentru care bărbatul nu a primit mandat de arestare preventivă pe numele său, așa cum au cerut anchetatorii, lucru pe care el l-a spus încă de la începutul audierilor. „Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj de arestare preventivă a inculpatului Cazacu Dinel Marian. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, a decis instanța, verdictul nefiind unul final. 

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: