Şi-a bătut mama pentru că i-a băut vinul!

Un bărbat de 42 de ani din Crasna a fost încătușat de către polițiști după ce și-a bătut mama. Cei doi s-au luat la ceartă pentru că femeia i-ar fi băut tot vinul pe care el îl adusese acasă ca să îl bea împreună cu un amic. Individul se declară nevinovat și susține că mama sa ar fi căzut și s-ar fi lovit singură, însă polițiștii sunt de altă părere.

Scandalul a avut loc în satul Aninișul din Vale, unde Viorel Erdoș venise de ceva vreme pentru a sta împreună cu mama sa. Bărbatul de 47 de ani are domiciliul la Uricani, în Valea Jiului, dar pentru că acolo nu are o slujbă, s-a gândit că pe meleagurile natale poate face rost de un ban crescând capre. Luni seara a tăiat un astfel de animal și după ce și-a pregătit tocana, împreună cu un prieten de-al său, a dat să se așeze la masă, constatând însă că nu mai are nimic de băut. S-a dus la mama sa și a luat-o la bătaie, femeia fiind cea care ar fi consumat vinul, prin sat el spunându-le vecinilor că aceasta ar fi căzut însă prin casă și s-ar fi lovit singură.

„A venit la mine să-i fac eu o tocană din capră, dar eram prea obosită, iar după aia nu mai știu ce au făcut ei. Știu că se mai certau, dar acum nu am auzit nimic. Am vorbit cu el apoi și mi-a spus că ea i-ar fi băut trei kile de vin și că el nu ar fi bătut-o, că ea ar fi căzut singură și s-ar fi lovit”, spune o vecină. De altfel, și la anchetă bărbatul a declarat același lucru, avocatul său, Ion Buduran, spunând că Erdoș nu își recunoaște faptele. „Nu și-a bătut mama, a aruncat doar o găleată de apă pe ea. Asta ar fi fost toată treaba. De certat s-au certat pentru că mama consumă băuturi alcoolice, ar trebui să urmeze și un tratament psihiatric, iar acum i-a consumat tot vinul alb pe care el îl aduse acasă. El venise acasă cu un prieten de-al său, tot cioban, cu care făcea un tocan de capră, iar când s-au așezat la masă a observat că nu mai era vinul pe care ei vroiau să îl consume”, spune avocatul.

O lună de îngrijiri medicale

Pentru că și-a lăsat fiul fără băutura preferată, femeia de 73 de ani și-a luat o porție de bătaie pe care nu o va uita prea curând. „Tocănița” administrată de fiul său o va ține pe Dochia Erdoș în spital, la Craiova, circa o lună de zile, medicii urmând să decidă azi dacă o supun sau nu unei intervenții chirurgicale. După ce a fost bătută, bătrâna a plecat prin sat, fiind văzută de alte vecine, care au și anunțat Poliția și Salvarea. Ea a fost dusă la spitalul din Novaci și mai apoi la Târgu Cărbunești, în cele din urmă ajungând la Craiova.

Fiul său a devenit principalul suspect pentru polițiști, el fiind reținut imediat pentru 24 de ore. Ieri a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, dovezile din dosar fiind suficiente pentru ca pe numele său să fie emis un mandat de arestare preventivă de 30 de zile. „Din cercetările pe care polițiștii le-au efectuat a reieșit că, pe fondul consumului de alcool, bărbatul și-a lovit mama în vârstă de 73 de ani, provocându-i leziuni. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în centrul de reținere și arest preventiv al IPJ Gorj, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Lucian Stroe. Pedeapsa pe care o riscă Erdoși pentru faptele sale o reprezintă o amendă sau minim șase luni de închisoare, în funcție de evoluția stării de sănătate a mamei sale anchetatorii putând să îl acuze de fapte mai grave, care să schimbe și cuantumul pedepsei.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: