Scandal de proporții într-o comună din Gorj. Sătenii l-au reclamat pe fostul primar că ar fura curent!

Comuna Dănești a ajuns în centrul atenției în urma unui scandal de proporții izbucnit în localitate și care-l are protagonist, în rolul principal, pe fostul primar Emilian Rusu. Cetățenii sunt nemulțumiți de faptul că lunar fac eforturi financiare pentru a plăti facturile la energie, în timp ce fostul primar se folosește de artificii pentru a lua curent din rețeaua stradală, spun ei.

Mai mulți cetățeni din comuna Dănești au dat fuga la primărie să-l reclame pe fostul primar, Emilian Rusu, pentru un posibil furt de energie electrică din rețeaua publică de iluminat stradal.

Actualul primarul din Dănești, Mădălin Paliță, confirmă faptul că a fost înștiințat despre această situație și a început să facă cercetări, urmând să anunțe și poliția.

”Am primit într-adevăr o petiție cu privire la domnul Rusu, prin care erau sesizate aspecte cu privire la sustragerea de energie electrică din rețeaua publică și cu privire la faptul că acesta construiește fără a avea eliberată o autorizație în acest sens. Am trimis o comisie din cadrul primăriei să verifice în teren cele semnalate de petent și am constat că unele aspecte se confirmă. Sunt dezamăgit de faptul că tocmai dumnealui a ales să încalce legea pe care până mai ieri trebuia să o aplice. Voi înainta sesizarea și la poliție pentru a clarifica această problemă”, a declarat Mădălin Paliță.

Emilian Rusu a fost primar în comuna Dănești mai multe mandate, însă nu a reușit să atragă fonduri europene pentru nicio investiție, aducând localitatea pe ultimele locuri la nivelul județului Gorj.

Fostul primar nu a putut fi contactat telefonic pentru a oferi un punct de vedere cu privire la aspectele semnalate de cetățeni.

Vizualizări: 5,805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: