Primar: "Sunt tot felul de probleme. Îi găsești pe malul Gilortului la băut"

Elevii dintr-o localitate din județul Gorj vor avea parte de meditații în mod gratuit timp de trei zile pe săptămână. Primarul din comuna Turburea, Ion Bârcă, spune că vrea ca cei mici să învețe mai ușor, iar meditațiile vor fi la matematică, engleză și română.

”Vreau să ajut copiii satului. Voi începe cu clasele I-IV și vom face ore de meditații de limba română, matematică și engleză. Vor avea loc lunea, miercurea și vinerea. O să aducem profesori din altă parte, dacă cei din Turburea nu vor să cupleze la această inițiativă. În fostul sediu al primăriei aș vrea să fac săli unde acești copii să învețe carte”, a spus primarul Bârcă.

De asemenea, primarul a mai discutat și despre o eventuală desființare a școlii profesionale din cadrul liceului din localitate. Acesta este dezamăgit de faptul că elevii nu apreciază ajutorul pe care autoritățile locale îl oferă, iar de cele mai multe ori, poliția ajunge la poarta unității școlare.

”Ne mai gândim și cu școala de profesională pe care o avem la liceu. Ne descurcăm foarte greu pentru că timp de 2 săptămâni, poliția este mereu aici. Ba sunt probleme, sunt bătăi, fel și fel de elevi needucați. Îi găsești pe malul Gilortului cu băutură, cu țigări. Nu cred că este normal așa ceva. Ca să punem paznici noi și să ținem toată poliția angrenată pe acest liceu pentru o școală profesională, nu prea merge. Acești copii nu au înțeles că noi vrem să le dăm o mână de ajutor, vom renunța la această școală profesională. O să ne ocupă doar de cei de la clasa zero și clasa a VIII-a”, a mai declarat primarul.   

Vizualizări: 5,869

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: