Trafic de coșmar, în zona Mănăstirii Lainici. Anunțul drumarilor!

Șoferii nevoiți să tranziteze Defileul Jiului au nevoie de nervi de oțel. În zona Mănăstirii Lainici, încă se lucrează, a fost decopertat asfaltul și se circulă cu viteză redusă și cu dificultate. Ținând cont că se apropie Paștele și mii de credincioși vor ajunge la mănăstire, drumarii promit că va fi turnat asfalt în zonă și traficul se va desfășura în condiții normale. În schimb, la podul peste Jiu mai este mult de lucru și se anunță restricții de trafic în zonă.

Drumarii dau asigurări că se va turna și ultimul strat de asfalt în apropierea Mănăstirii Lainici, acolo unde constructorii lucrează la extinderea parcării. Cum se anunță zile foarte aglomerate mai ales de Paște, șoferii sunt anunțați că nu vor mai găsi drumul în starea în care este în prezent.

"Lucrările chiar sunt puțin avansate față de grafic. Vom avea asfalt parcării Mănăstirii Lainici. Știm că a fost o zonă cu disconfort pentru participanții la trafic. Ne cerem scuze pentru acest lucru. Dar o astfel de lucrare nu se poate face fără decopertarea asfaltului vechi și intervenția la stratul suport al drumului. Constructorul a încercat să forțeze puțin lucrurile, dar nu a reușit sa și toarne asfalt toamna trecută. A venit iarna și temperaturile nu i-au mai permis să se toarne un nou strat de asfalt, dar până de Paște vom avea toate cele trei straturi de asfalt în acea zonă și se va circula în condiții normale pe DN 66, în zona Mănăstirii Lainici", a declarat Cristi Tudor, reprezentant al DRDP Craiova.

În schimb, lucrările la cealaltă mare investiție din Defileu nu se vor încheia prea curând. La podul peste Jiu, vor fi aduse grinzile, cu utilaje agabaritice. Ca să aibă cale liberă, vor fi impuse și restricții în trafic.

"Urmează să vina grinzile. Va fi iarăși o perioadă de disconfort pentru participanții la trafic pentru că se va opri circulația pe mai multe zone de pe Defileul Jiului, pentru a avea acces cu aceste grinzi, care sunt agabaritice. Vor fi utilaje agabaritice care le vor transporta și atunci circulația va fi restricționată", a mai spus Cristi Tudor.

Vizualizări: 2,213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: