Scandal în Meteor pentru exact o palmă de pământ

Poliţiştii şi jandarmii au trebuit să intervină ieri dimineaţă în cartierul Meteor pentru a aplana o bătaie produsă între două familii de români care locuiesc în zonă. Cartierul este unul de rromi, dar aceştia se treceau uimiţi pe lângă maşinile forţelor de ordine, întrebând ce se întâmplă, nevenindu-le să creadă că vecinii lor se caftiseră pentru o palmă de pământ şi un gard.

Cele două familii se ceartă de ani de zile pentru un gard care le desparte proprietăţile, iar ieri dimineaţă conflictul a degenerat, un bărbat alegându-se cu capul spart după ce a fost lovit cu bătătorul de şniţele adus de una dintre gospodine. Familiile Ţichelea şi Diculescu sunt în dispută de o lungă perioadă de timp, iar în urma încăierării de acum, soţii Diculescu au sunat la 112 pentru a anunţat că mai multe persoane, inclusiv rromi veniţi din cartierul Obreja, ar fi intrat peste ei în casă şi i-au agresat. Uşa de la intrarea în locuinţa acestora avea un geam spart în momentul sosirii jandarmilor şi poliţiştilor. „Domnule, ce să mai spun, că eram în casă şi mi-am luat-o de nu m-am văzut. Oamenii când vin la bătaie se pregătesc din timp, dar eu, care stăteam în casă fără probleme nu aveam cum să fiu pregătit să le fac faţă. Sunt vânăt pe sub haine, dar nu se vede aşa cu ele pe mine. Am aici arcada spartă. M-au pus jos şi m-au călcat în picioare, ca să vă daţi seama, la mine în curte”, spunea ieri Aurelian Diculescu.

Jandarmii şi poliţiştii au intervenit la timp

Soţia bărbatului agresat venea din oraş, când a văzut la poarta sa vecinele şi vreo câţiva rromi veniţi din celălalt cartier, Obreja, hotărâţi să-i aplice o corecţie. Vecina avea de gând să înceapă să lucreze la gard şi pentru a se asigura că nu mai are parte de opoziţie, s-a dus la vecini pentru a-şi regla conturile. „Am intrat în casă aşa cum am putut şi am sunat la 112. Tocmai le spuneam că intră unii peste mine şi soţul în casă că au şi spart geamul. Atunci a ieşit soţul afară şi am văzut că era o ţigancă, pardon, o doamnă rromă din Obreja, care avea un ciocănel din acela de bătut la şniţele şi cu ăla l-a lovit pe soţul meu în cap. Soţul normal că a căzut jos şi apoi au sărit toţi pe el ca să-l omoare acolo. Norocul că au venit jandarmii sau poliţiştii repede, nu mai ştiu care, şi atunci agresorii au fugit. În câteva clipe nu a mai rămas unul. A venit şi o salvare şi l-a pansat pe soţul meu şi de atunci ne tot discutăm peste gard cu ei că nu ne lasă în pace nici acum. Eu le explic faptul că nu au dreptate, că au falsificat acte ca să facă gardul acesta, iar de peste gard mi se spune că nu e aşa, că sut autorizaţii, dar sunt bazate pe falsuri”, spune Carmen Diculescu.

Scandalul durează de ani întregi

Constanţa Ţichelea a reclamat însă şi ea că ar fi fost agresată la ea acasă, susţinând că soţii Diculescu ar fi intrat peste ea şi ar fi agresat-o pe ea şi pe fiica sa. Repetiţia cu „ea” din propoziţia anterioară este a fost generată de dorinţa femeii ca lumea să afle că dreptatea ar fi de partea ei. Cu pantalonii rupţi la genunchi, cu o vânătaie pe obraz şi cu o grămadă de hârtii în braţe, aceasta se plânge că nu este lăsată să îşi construiască gardul mult dorit. „Am acte, am tot ce trebuie la dosar, am plătit trei firme de pază ca să fiu lăsată să construiesc gardul acesta pentru că eu trebuie să fac gardul. Vecina mea are trei pompe de apă şi le lasă să curgă ca să-mi distrugă casa cât mai repede. Nu mai pot aşa. Trebuie să mă protejez într-un fel pentru că eu am muncit pentru tot ce e aici”, spune Ţichelea. Fiica ei, şi ea femeie la casa ei, căsătorită prin Obreja, spune că în scandalul de ieri a avut de suferit. „Doamna Diculescu m-a bătut. Mi-a rupt părul, au intrat peste noi aici în curte, m-am spălat de sânge că doar nu era să stau aşa. Soţul ei şi-a dat singur cu piatra în cap ca să zică că noi l-am lovit. Doamna a spart singură geamul ca să ne creeze tot aşa probleme. Ne-au spus că vor face orice ca să ne determine să plecăm de aici”, spunea junioarea.

Pe stradă, numai „vorbe de bine”

Vecinii săi susţin contrariul şi afirmă că şi ei au avut necazuri din cauza familiei Ţichelea. Bătrânele de pe stradă nici nu vor să audă de vecina lor, mai ales după cele întâmplate ieri. „Ştiu că îl bătură pe el, dar mi-e frică să vorbesc pentru că ele veniră la mine şi îmi ziseră să intru în casă. Mi-e şi frică atunci când trec pe lângă ea pentru că eu sunt mai mică de statură, iar ea mă poate bate uşor. Găseşte ea un motiv, nu-i asta problema, mai ales dacă e şi cu fie-sa, că aia e rea de gură”, spunea o vecină, în timp ce o alta, tot de după poartă, declara ceva asemănător. „Familia asta Ţichelea e una de oameni răi, mamaie. Mă ameninţară ele pe mine că mă omoară dacă vă zic ceva. Sunt nişte oameni care sunt în scandal cu toată strada, nu doar cu oamenii ăştia de-i bătură acuma”, susţinea bătrânica.

Scandalul din Meteor s-a întins pe parcursul câtorva ore, poliţiştii deschizând un dosar penal pentru violare de domiciliu, lovire şi alte violenţe. De asemenea, au fost aplicate primele amenzi, fiecare dintre părţi continuând să se acuze că a ocupat terenul celeilalte, la mijloc fiind vorba de o palmă de pământ pe care ar urma să fie ridicat un gard de beton de doi metri înălţime. Cei agresaţi ieri se tem că următoarea fază a scandalului se va lăsa cu vărsare de sânge, întâmplarea făcând ca aşa ceva să nu se întâmple ieri. Oamenii stau cu teama în sân că oricând pot fi din nou luaţi la bătaie, singura lor speranţă fiind aceea că, măcar acum, poliţiştii vor reuşi să aplaneze un scandal care e cunoscut prin cartier de ani de zile şi care acum pare să ajungă la un deznodământ.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: