Scandal la Festivalul „Maria Lătăreţu”. Organizatori: Ieşiţi afară!

Debut cu stângul pentru Festivalul Naţional „Maria Lătăreţu” la Târgu Jiu. Zeci de părinţi nu au fost lăsaţi să intre în sala de spectacol pentru că nu mai erau locuri. Deşi se ştia că doar 200 de persoane încap în sală, organizatorii festivalului au anunţat intrarea liberă fără să spună că locurile sunt limitate. Cei care au vrut să-şi vadă copiii în concurs i-au urmărit, afară, în frig.

Atmosfera de la intrarea în Teatrul Dramatic din Târgu Jiu a fost dezolantă. Sala are doar 200 de locuri. Cele mai multe au fost ocupate de invitaţi, oficialităţi, juriu, organizatori şi participanţii la concurs. Deşi mulţi gorjeni veniseră chiar şi cu două ore înainte de debut, au avut o surpriză extrem de neplăcută când au vrut să intre în sală să-şi susţină copiii care erau în concurs. „Ce organizare frumoasă! Ne ţineţi la uşă! Nu e frumos, domnilor. Nu se face aşa ceva. Avem copii în sală. Vrem să-i vedem şi să-i susţinem”, au transmis zeci de târgujieni.

„Aici nu mai intră nimeni!”

„Ieşiţi afară. Nu mai sunt locuri în sală. Ascultaţi! Ieşiţi şi vă uitaţi afară la ecran. Dacă vin pompierii, închid şi sala asta. Nu mai este niciun loc în sală. Aici nu mai intră nimeni”, a fost mesajul organizatorilor.

„Nu e frumos ce faceţi. Chemaţi aici Poliţia că nu plecăm. Unde să stăm afară în frig? Avem copii aici şi sunt emoţionaţi. Să vă fie ruşine!”, le-au transmis, nemulţumiţi, oamenii.

„Datorită faptului că nu avem o sală mare aşa cum ar fi trebuit. Era bună Casa de Cultură. Era nevoie de o sală de spectacole, măcar cu 600 de locuri. E păcat că la asemenea competiţii nu pot intra mai mulţi oameni. E foarte păcat”, ne-a declarat Radu Popovici, directorul Festivalului Maria Lătăreţu junior.

Au rămas în frig

Cei care au rezistat au rămas afară pentru a urmări spectacolul ori au mers acasă să-l vadă la televizor. „Nu mi se pare deloc normal. Au spus că este intrarea liberă. Am venit cu două ore înainte să prindem loc, dar erau toate ocupate. Stăm aici în frig că vrea nepoţica mea festivalul. Stăm aici cât poate să reziste fata. Asta este conducerea primăriei. Avem o Casă de Cultură care stă închisă şi autorităţile nu se ocupă de aşa ceva. Păcat”, ne-a spus un târgujian care venise la spectacol cu nepoţica lui.

Fără sală de spectacole şi fără soluţii

Rămâne de văzut cum se vor desfăşura lucrurile în zilele următoare de festival. În 2017, Târgu Jiul este, cel mai probabil, singurul municipiu reşedinţă de judeţ care nu dispune de o sală de spectacole. Municipalitatea nu a fost în stare să construiască o astfel de sală şi nici să facă demersuri pentru a prelua Casa de Cultură care a fost închisă de pompieri din lipsa unei autorizaţii emise de pompieri.

Vizualizări: 3,996

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: