Scandalul apei ar putea duce la comasarea căminelor de bătrâni

Autorităţile judeţului iau în calcul comasarea centrelor de bătrâni de la Suseni şi Dobriţa, după scandalul apei infestate cu sute de germeni. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj confirmă, în urma analizelor, că apa are încărcătură microbiană şi că nu corespunde standardelor de potabilitate. „Important pentru mine este că din analiza biologică luată în data de 14 martie şi introdusă în laborator în data de 15, parametrul pe Escherichia Coli este 0; asta e important, dar trebuie în regim de urgenţă să găsim o soluţie într-un proces de clorinare sau de tratare cu ultraviolete, pentru ca acea sursă de apă să fie introdusă în circuitul de consum”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Centrul de asistenţă socială bătrâni de la Suseni, comuna Runcu, nu este alimentat de la reţeaua publică. Instituţia foloseşte o reţea proprie ce a aparţinut în trecut fostei fabrici de ciment.

Pe lângă problema apei, şeful judeţului spune că sunt probleme şi din punct de vedere organizatoric. Acesta ia în calcul comasarea centrului de bătrâni de la Suseni cu cel de la Dobriţa. „Am discutat cu conducerea DGASPC Gorj, am avut o comisie şi din cadrul Consiliului Judeţean, lucrurile nu sunt OK din punct de vedere organizatoric, pentru că trenează de ani de zile acea situaţie privind captarea de apă, căreia îi lipseşte o staţie de tratare. Vom face o analiză împreună cu directorul DGASPC, iar colegii mei vor lua o decizie săptămâna viitoare. Este posibilă o comasare în ceea ce priveşte centrele Dobriţa şi Suseni”, a spus Cosmin Popescu.

Vizualizări: 995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: