Scapă de țânțari cu un repelent natural din bucătărie!

Prezența în casă a muștelor și țânțarilor în casă te face să te simți mai puțin confortabil așa că trebuie luate măsuri împotriva acestora. Dacă produsele chimice nu sunt agreate sau nu oferă ajutor poți apela la cuișoare, un remediu simplu și natural care a fost folosit cu succes de secole. 

Cuișoarele sunt un condiment popular, cunoscut pentru aroma sa puternică și pătrunzătoare. Nu este bun doar în bucătărie, ci funcționează și ca un repelent foarte eficient împotriva insectelor. Cuișoarele au o aromă puternică care este atrăgătoare pentru oameni, dar foarte respingătoare pentru insecte precum muștele sau țânțarii. Cuișoarele conțin o substanță numită eugenol, care este extrem de respingătoare pentru multe specii de insecte.

Spre deosebire de pesticidele comerciale, care pot conține substanțe chimice potențial periculoase, utilizarea cuișoarelor ca repelent este o opțiune naturală și sigură, fără chimicale, fiind sigure pentru copii și animalele de companie.

Poți plasa cuișoare în diverse colțuri ale casei sau să faci un spray de casă cu cuișoare pentru a alunga insectele.

Fierbe câteva cuișoare în apă pentru a extrage esența, apoi lasă lichidul să se răcească și toarnă-l într-un flacon cu pulverizator. Pulverizează în zonele problematice pentru a respinge insectele.

Lămâia cu cuișoare este un repelent mai bun contra țânțarilor. Taie o lămâie în jumătate și plasează cinci până la zece cuișoare în fiecare jumătate de lămâie, asigurându-te că vârful cuișoarelor este orientat în exterior. Așază jumătățile de lămâie în diverse locuri din casă, acordând o atenție specială zonelor predispuse la prezența insectelor, cum ar fi intrările, ferestrele și alte căi de acces.

Cuișoarele și fructele citrice nu doar că îți reîmprospătează casa în mod natural și estetic, dar și previn intrarea insectelor.

Cuișoarele au un efect repelent care poate dura săptămâni, făcându-le o opțiune economică pentru controlul insectelor.

Galerie foto


Vizualizări: 6,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: