Schimb de generații la pompieri. Tată și fiu, echipă la incendii

Copiii găsesc de mici modele în părinții lor, iar cei mai mulți vor să le calce pe urme. Asta au decis mai mulți tineri din Gorj care au devenit pompieri și acum sunt colegi cu părinții lor. La Motru, este un astfel de exemplu. Un tânăr pasionat de mic de munca de salvator l-a considerat mereu un erou pe tatăl său. Acum au ajuns să participe și la intervenții împreună.

Laurențiu este pompier de aproape doi ani. Tatăl său, Crinel, s-a pensionat de curând. Au reușit însă să prindă câteva ture în care au lucrat împreună și chiar au mers la intervenții în echipă. „Am fost foarte mândru când mi-a spus că vrea să-mi calce pe urme. De mic și-a dorit să fie pompier și acum i s-a îndeplinit visul. Am avut ocazia chiar să mergem la intervenții împreună. Nu a greșit nimic, l-am urmărit tot timpul. Când nu făcea ce trebuia, când ajungeam la subunitate, îl luam deoparte și îi spuneam ce mai trebuie să facă, ce mai are de lucrat. Mereu m-a ascultat și sunt foarte mândru de el”, a spus Crinel, tatăl lui Laurențiu.

Crinel a îmbrăcat uniforma de pompier aproape 30 de ani. S-a pensionat în această primăvară. Mărturisește că are emoții când aude sirenele mașinilor de pompieri și e acasă, iar fiul său e la serviciu. „Am emoții, recunosc, dar știu că s-a pregătit să fie un salvator bun”, a mai spus bărbatul.

De partea cealaltă, fiul său, în vârstă de 22 de ani, își dorea de mic să fie pompier. Tatăl său a fost modelul lui și nu și-a dorit nici măcar o clipă să facă altceva. „De mic mi-am dorit. Venea tata și ne mai povestea la ce intervenții a fost. M-a fascinat munca lui. Le-am spus părinților de mic că vreau să devin pompier. Pentru mine, tata a fost și este eroul meu. Acum mi-a venit mie rândul să merg acasă și să îi povestesc la ce misiuni merg”, a mărturisit Laurențiu.

Galerie foto


Vizualizări: 2,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: